Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 13.05.2003, 10:48   #2
deibral
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.05.2003
deibral w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podobny problem z nagrywarka LiteON 52/24/52.
Takze wystepuja problemy z weryfikacja w NERO i to wieksze niz imho powinny.

W przypadku gdy nagrywam np. divx nie stanowi to wiekszego problemu, gdyz jak wiadomo film powinien nadal odtwarzac sie poprawnie. Jednak gdy juz kopiuije dane np. spakowane to sprawa wyglada duzo slabiej. Kazdy blad weryfikacji rownoznaczny jest z bledem CRC oraz rozsypaniem calego archiwum. Swoje testy przeprowadzalem na Verbatimach x40(x16 - blad, x8 OK), Mediasonic (wszystko powyzej x24 sie wali) i paru innych. Najlepiej wyszly chyba Dysan'y i Platiniumy (ktorych notabene nie moge znalezc juz na gieldzie na szpindlu po 25 szt. ). Dysany x48 na poczatku kilka razy nagraly mi sie 100% poprawnie w predkosci x52 . Plationiumy natomiast x32, rzadziej x40, nigdy praktycznie x48 i wiecej. Dla porownania u kolegi LiteON 48/12/48 (albo rw x24 nie pamietam) wypala Platiuniumy praktycznie bez problemu zawsze na x40. Wiec gdzie tkwi pikus? Inna partia plyt czy trefny naped?

Moja konfiguracja to Duron700, 640 MB ramu i dysk IBM ata100.
Naped cd-rw siedzi jako master na drugim kanale razem z dyskiem.

Pozdro
DeiBRAL
deibral jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: