![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.07.2004
![]() |
Liteon 40x12x48
Mam Big Problem !!!
Mam Liteon 40125S z biosem ZS0J, dziwnie chodzi. Zaczelo tak w dwa dni temu kiedy zgralem 30 plyt dziennie az od wczoraj nie chce nagrywac. Jak wloze plyte obojetna (np. czysta,nieporysowana czy nagrana) poprostu nie chce czytac !!! wczesniej przeinstalowalem bo mialem straszny balagan i nagrywara muwi ze moze nagrywac 2x-4x (max) ateraz 40x i NAPRAWDE niechce nagrywac (srednio nagrywam plyty to 16x). Czy mieliscie takie podobne problemy? A gwarancja nie dlugo konczy (niechce misie rozstac z moja nagryware) POzdrawiam P.S sorki zaduzo pisalem bo nie mialem czasu ale zawsze pisze NIE gramatycznie mam nadzieje ze was rozumiecie...... ;]
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Weź sprawdz ja w innym komputerze, to będzie wiadomo po czyjej stronie leży usterka. Jak okaże się, że po stronie nagrywarki to zapodaj ją na gwarancje.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
sprawdzalem u kumpli ale ma za slaby komp ;] wlasnie wgralem bios ZS0P i jak wloze plyte a potem dioda mruczy i windows nie widzi
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Weź umieść nagrywarkę na kanale Secondary jako Master.
Jeżeli posiadasz win xp to usuń kontrlolery IDE oraz samą nagrawarkę w mene. urządzeń. Jeżeli posiadasz płytę główną opartą na czipsecie VIA, to zainstaluj VIa Hyperion 4 in1 |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
umiescilem na obie tasmy bez skutku
przeinstalowalem stero bez skutku zmienialem biosu bez skutku i co jeszcze ![]() no otworzylem nagryware (juz nie ma gwarancji skonczyla sie zeszlym tygodniu i widze... 1-2 mm kurzu !!! i wyczyscilem lasera i zobacze czy dziala mam nadzieje ze nie
|
|
|
![]() |
|
|