Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.03.2003, 15:49   #1
GRYZLI
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.03.2003
GRYZLI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Płyty "datex-800"-problem

Mam pytanie do doświadczonych wypalaczy-co moze byc przyczyną nieprawidłowego wypalania w/w płyt.Program NERO 5.5 INFORMUJE ZE NAGRANIE UKOŃCZONO Z POWODZENIEM,a mimo to windows nie może otworzyc płyty.Dzieje sie tak tylko z płytami datex 800 mb,bez wzgledu na to czy nagrywana jest z nadpalaniem czy bez,zarówno w trybie nagrywania z twardego dysku jak i szybkiego kopiowania.Z innymi płytami nie ma problemu.
Acha moja nagrywarka to LITE ON 40X12X48.
Z góry dzieki za info (moze ktos ma podobny problem z tymi płytami?)
GRYZLI jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.03.2003, 16:25   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1. Lipne plytki
2. Za duza predkosc wypalania
3. Naped odczytujacy nie obsluguje takich plyt (800MB), wiele napedow ma klopoty z tymi plytami, ale twoj liteon powinien to odczytac.
Stary 16.03.2003, 18:23   #3
GRYZLI
Nowy na forum

Dzięki za zainteresowanie.
Myślę że i płytki kiepskie i prędkosć zbyt wielka-teraz zjechałem do 12x i płyta sie otworzyła.Co ciekawe test pokazuje ze można ja nagrać z v=32x.
GRYZLI jest offline  
Stary 16.03.2003, 19:36   #4
goth
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.10.2002
goth zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem czy mam raje, ale 800 musi byc nagrane za pomoca Overburningu, a jesli sie nie myle Lite On ma z tym problem tj. biosy nowsze maja jakis bug...ale jak ktos chce znalezc na ten temat wiecej to niech poszuka !!!
Stary 16.03.2003, 22:03   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
goth napisa***322;(a)
Nie wiem czy mam raje, ale 800 musi byc nagrane za pomoca Overburningu, a jesli sie nie myle Lite On ma z tym problem tj. biosy nowsze maja jakis bug...ale jak ktos chce znalezc na ten temat wiecej to niech poszuka !!!
Niekoniecznie za pomoca overburnu, zalezy to tylko od ilosci danych - jesli powyzej 703MB to tak.
Gryzli: Plytki 800-870MB musza byc nagrywane wolniej ze wzgledu na wieksze zageszczenie sciezek niz standardowo przewiduje format plyty CD. I w takich przypadkach nie warto sie sugerowac tym co pisze na plycie, tym bardziej nie warto wierzyc opisom na plytkach z tzw. dolnej polki.
Stary 17.03.2003, 18:52   #6
GRYZLI
Nowy na forum

Dzięki za radę-jak pisałem zjechałem z prędkościa zapisu na 12x i jest lepiej. Nie sugerowałem się tym co pisze na płycie ale testem,i jak się okazuje te testy to tez pic.
Jeszcze raz dzieki za zainteresiwanie tematem.
GRYZLI jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: