![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
Płyty "datex-800"-problem
Mam pytanie do doświadczonych wypalaczy-co moze byc przyczyną nieprawidłowego wypalania w/w płyt.Program NERO 5.5 INFORMUJE ZE NAGRANIE UKOŃCZONO Z POWODZENIEM,a mimo to windows nie może otworzyc płyty.Dzieje sie tak tylko z płytami datex 800 mb,bez wzgledu na to czy nagrywana jest z nadpalaniem czy bez,zarówno w trybie nagrywania z twardego dysku jak i szybkiego kopiowania.Z innymi płytami nie ma problemu.
Acha moja nagrywarka to LITE ON 40X12X48. Z góry dzieki za info (moze ktos ma podobny problem z tymi płytami?) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za zainteresowanie.
Myślę że i płytki kiepskie i prędkosć zbyt wielka-teraz zjechałem do 12x i płyta sie otworzyła.Co ciekawe test pokazuje ze można ja nagrać z v=32x. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Nie wiem czy mam raje, ale 800 musi byc nagrane za pomoca Overburningu, a jesli sie nie myle Lite On ma z tym problem tj. biosy nowsze maja jakis bug...ale jak ktos chce znalezc na ten temat wiecej to niech poszuka
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Gryzli: Plytki 800-870MB musza byc nagrywane wolniej ze wzgledu na wieksze zageszczenie sciezek niz standardowo przewiduje format plyty CD. I w takich przypadkach nie warto sie sugerowac tym co pisze na plycie, tym bardziej nie warto wierzyc opisom na plytkach z tzw. dolnej polki. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za radę-jak pisałem zjechałem z prędkościa zapisu na 12x i jest lepiej. Nie sugerowałem się tym co pisze na płycie ale testem,i jak się okazuje te testy to tez pic.
Jeszcze raz dzieki za zainteresiwanie tematem. |
![]() |
![]() |
|
|