![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
LG 8524B a WinOn CD
Jestem na tym forum poraz pierwszy i mysle ze znajde tu pomoc , bo mam poważny problem.W styczniu zmienialem sprzet na nowszy i miedzy innymi zaopatrzylem sie w nowa nagrywarke LG GCE 8524b. Pięc miesiecy czekalem ,az Roxio wypusci nowe stery , bo dotychczas Win On CD nie widzial mojej nagrywary. Po zainstalowaniu nowych sterow i aktualnego servis packa okazuje sie, ze program juz widzi moja nagryware i wszystko niby wporzo, ale dalej dzieją sie dziwne rzeczy i to probowalem z wersja 5.5 jak i 6.0. Wyglada to tak ze w wersji 6.O po rozpoczeciu wypalania, zaraz po zakończeniu symulacji pierwszej ściezki, pojawia sie info:
...Bufor oprozniony.Wypalanie przerwano poniewaz dane naplywaly zbyt wolno. Kod blędu 00010001 : 08000000 Natomiast w wersji 5.0 wyglada to tak, ze WinOn wypali plyte, ale w normalnym otwarzaczu CD dziwna rzecz. Mianowicie, odtwarzacz widzi wszystkie nagrania, pierwszy numer odtwarza bez problemu, natomiast nie ma mozliwosci odtwarzania poszczegolnych utworow. Np chce nr 3 na plycie, a odtwarzacz ani drgnie i tak z pozostalymi utworami. Co to moze byc? Zapytacie, dlaczego uparlem sie na WinOn'a a nie Nero(tu nie mam problemów) Konkretnie chodzi mi w WinOn'ie o edytora, ktory pozwala na optymalne wyszlifowanie (jenakowa głosnosć, poprawienie tonow niskich i wysokich, usuwnie w nagraniu śmieci, ktore czasami sie pojawiaja, przerwy miedzy utworami itp) Nero tez ma te bajery, ale jest to tam o wiele gorzej rozwiazane i praca nad taką plytką nie dość, ze uciążliwa to trwa wiecznie. W WinOnie pracuje kilka dni nad takim materialem przed wypaleniem i prosze mi wierzyc efekt jest świetny. No i jezeli chodzi o okładki Winon jest o 100% lepszy. No i jeszcze jedno pytanie, czy ma tu jakies znaczenie czy zaznaczona jest opcja FAO czy DAO?. Dotychczas mialem zaznaczona tą pierwszą FAO. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|