![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2005
![]() |
LiteOn-52327S - mały problemik.....
Na wstępie wypadalo by sie przywitac bo to moj pierwszy post....wiec Czesc!!!!
Mam taki maly problemik - poniewaz jestem na etapie wymiany nagrywarki postanowilem sie pobawic ze swoim LliteOnikiem. Wgralem sobie najnowszy bios zgodnie z waszymi instrukcjami (bo wczesniej nie grzebalem w biosach nagrywarki). Niby wszytko przebiegło oki...restart komputera i....niespodzianka z nadrywarki zrobil mi sie cd-rom. Naped przestal widzieć czyste plytki.... Jako ze lubie sie bawic postanowilem przystopic do reanimacji - wgralem spowrotem ten sam bios ktory mialem czyli QS09. I na pierwszy zut oka wszystko oki....nagrywarka nagrywa i odczytuje plytki ale ma problemy z niektorymi cdekami nagranymi wlasnie na niej zarowno przed zmiana biosu jak i po zmianie biosu, a plytki sa dobre bo drugi naped TEAC odczytuje je bez problemu...niesa porysowane ani nic...po wlozeniu plytki nagrywarka zaczyna dzienie dzwieki wydawac a na koncu miga dioda i wywala napis ze nie znaleziono napedu....zdaza sie tez tak ze jak zrestartuje kompa to praz na jakis czas odczyta te plytki....wydaje mi sie ze to nie wina systemu, bo nagrywarka samo w sobie dziwne dzwieki wydaje tak jak by do zwyklego cd romu wsadzic nienagrana plytke cd-r....ale niewiem - dlatego prsze o pomoc ii z gory dzikuje.... Jesli chodzi o kompa to mam: -Win XP -Epox 8RDA3+ (n'Force) -AMD 2500+ Acha byl bym zapomnial . jak wracalem do starej wersji biosu (za pomoca zpatchowanej prze flashfixa) to za pierwszym razem wysedl error...sprobowalem jeszcze raz i wyswietlil ze bios zostal wgrany pomyslnie..... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
tak czytam, czytam... i zastanawiam się...
jesteś z Warszawy ?
|
|