![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
![]()
Tak jak w temacie , czyli aktualizowałem biosa dla LG8481b do wersji 1.05 programem pod winde GCE-8481B105(win).exe
wszystko by bylo ok , bo robilem to juz kiedys gdyby nie to ze zawiesil mi sie komp. Teraz gdy odpalam komputer to na początkowym ekranie gdy następuje wykrywanie napędów , wykrywa dysk a następnie stoi w miejscu , nie wykrywa już nagrywarki . Czekałem długo ,ale nic się nie da zrobić , oprócz resetu . Dopiero gdy wyłączy się auto w biosie dla kanału pod jaki miałem podpiętą nagrywarę ( Secundary Slave ) odpala system ,ale co z tego skoro nie widzi napędu i nic nie mogę zrobić zeby ją odratować. Próbowałem pod dosa ,ale program flash'ujący też nie widzi nagrywarki . Co mam zrobić żeby odratować nagrywarkę ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Da się odratować nagrywarkę za pomocą odpowiednich programów. Sory, że tu nie będę pisał o tym, bo to zbyt długo no i musiałbym ci wysłąć pliki. Może masz numer gg lub tlene to ci moge spróbować pomóc.
![]() Ostatnio zmieniany przez SEBAwl : 16.11.2003 o godz. 15:37 |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Nie wiem czy programy cos dadzą bo wogóle nie chce mi wykrywac nagrywary , widac na cd-rom tez poszło bo jego tez nie widac w biosie Wejdz na gg , bede tam , moj nr. to 1660921
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Już udało się przywrócić napęd.
|
![]() |
![]() |