Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.10.2001, 10:03   #1
Tiger
Gość

LiteOn LTR-12101B - czy wart jest ceny 390 zl ?

LiteOn LTR-12101B za 390 zł, 1 rok gwarancji....to jest w cenniku. Proszę was o wypowiedzenie się na temat tego modelu, szczególnie osób które go miały, czy to badziewie czy w miarę nowoczesna nagrywarka. Zalezy mi na poznaniu waszej opinii, gdyż będzie ona miała wpływ na moją decyzje co do jej kupna. Zależy mi szczególnie na poznaniu opinii osób mających z nią problemy.

Tiger.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.10.2001, 11:27   #2
Wojtek-J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2001
Wojtek-J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kupowałem ostatnio nagrywarkę, radziłem się w tej samej sprawie Misiek4 (twórcy www.cdrinfo.pl) i doradził mi zdecydowanie - lepiej kupić Teac-a. No i racja - jest niedużo droższy, ale jakościowo dużo lepszy. Wprawdzie ja akurat miałem ze swoim problemy, ale wina leżała po stronie mojego komputera, na kompie kolegi wszystko działa super (Teac CDW 516EB02). Różnice między nagrywarkami wychodzą bardzo szybko - np. przy kopiowaniu ścieżek audio, trzaskach przy nagrywaniu, problemami z poprawnym nagrywaniem. LiteOn-a odradzam.

Wojtek
Wojtek-J jest offline  
Stary 07.10.2001, 12:54   #3
Tiger
Gość

Problem w tym że.... TEAC (12x/10x/32x), OEM 600,24 zł a LiteOn LTR-12101B 390....I co tu zrobić...

Stary 07.10.2001, 13:22   #4
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
za 545 masz oem teaca e516 czyli 16/10/40
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 08.10.2001, 09:56   #5
IGI
Bywalec

Data rejestracji: 06.03.2002
IGI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam liteona 12101b i mam z moim problemy podczas zrzucania audio - tzn 2 plytki nie daly sie zrzucic ). Pozatym nie mialem z nia najmiejszych problemow -
(poza swoja glupota - nagranie biosu ls17 a tak nagralem juz okolo 150 plytek zadnej nie skopalem, wiele z nich to audio i nie zauwazylem zadnych problemow - dzwiek jest czysty a plytki odczytal nawet moj domowy sprzet audio ktory ma juz sfoje lata i ostatnio nie czytal juz prawie nic )
IGI jest offline  
Stary 08.10.2001, 17:43   #6
Tiger
Gość

Hmmm z tego co mówisz te trzaski to sprawy incydentalne, a skoro nagrałeś tyle cd to znaczy że działa !!! hehe. U mnie w tej chwili głównym kryterium jest cena....

A o co chodzi z tym biosem,bo z tego co wiem w przypadku tego modelu nagrywarki najlepiej mieć najnowszy.

Stary 08.10.2001, 23:11   #7
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
używam jej od momentu pojawienia się na rynku jest dobra stabilna i warta polecenia jedynym mankamentem jest to że nieprzegrywa płyt chodnikowych a poza tym wszystko...czy jest lepsza od teaca? kwestia dyskusyjna,
u mnie działa doskonale a jest naprawdę używana, bios można zmienić ale czy koniecznie?(ja mam najnowszy)
jacoob jest offline  
Stary 09.10.2001, 13:31   #8
Kricho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.09.2000
Kricho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja odradzam, miałem z tym modelem same problemy. Zaczęły się pojawiać po 3 miechach. Czytelne płyty z danymi wypalone z prędkościami 4x i więcej należały do rzadkości. Na płytach audio nagrywanych równie szybko było pełno trzasków. Owszem, zrobienie płyty było możliwe ale tylko 2x.
Miesiąc czekałem, aż w serwisie dali mi inny egzemplarz. Ten drugi nagrywał cacy (przynajmniej na starcie) ale miał tendencję do znikania. Po wypaleniu kilku płyt żaden program nie mógł znaleźć nagrywarki. Sprzęt pojawiał się w systemie dopiero po jakimś czasie.
Następna wizyta w serwisie zakończyła się wymianą na RICOH MP7125A i od tej pory skończyły się moje koszmary.

Jak będziesz miał takiego samego pecha jak ja to dostaniesz podobny egzemplarz do mojego. Gdybym teraz miał kupować sprzęt za 400zł do dorzuciłbym 200 i sprawił sobie TEAC'a 516EB albo LG 16x.
W przypadku TEAC'a masz niezły kombajn, dobry ale brzydki i kapryśny pod W2k. W przypadku LG masz gwarancję ogólnokrajową, SafeDisc 2 w kieszeni oraz śliczny dizajn jednak trwałość i korekcja błędów na poziomie jedynie zadowalającym.
Kricho jest offline  
Stary 10.10.2001, 01:01   #9
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
brzydki moze jest ale zadnych kaprysow nie ma :-) .
berserk jest offline  
Stary 10.10.2001, 08:51   #10
IGI
Bywalec

Data rejestracji: 06.03.2002
IGI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Kricho (09-10-2001 13:31):
Ja odradzam, miałem z tym modelem same problemy. Zaczęły się pojawiać po 3 miechach. Czytelne płyty z danymi wypalone z prędkościami 4x i więcej należały do rzadkości. Na płytach audio nagrywanych równie szybko było pełno trzasków. Owszem, zrobienie płyty było możliwe ale tylko 2x.
Miesiąc czekałem, aż w serwisie dali mi inny egzemplarz. Ten drugi nagrywał cacy (przynajmniej na starcie) ale miał tendencję do znikania. Po wypaleniu kilku płyt żaden program nie mógł znaleźć nagrywarki. Sprzęt pojawiał się w systemie dopiero po jakimś czasie.
Następna wizyta w serwisie zakończyła się wymianą na RICOH MP7125A i od tej pory skończyły się moje koszmary.

Jak będziesz miał takiego samego pecha jak ja to dostaniesz podobny egzemplarz do mojego. Gdybym teraz miał kupować sprzęt za 400zł do dorzuciłbym 200 i sprawił sobie TEAC'a 516EB albo LG 16x.
W przypadku TEAC'a masz niezły kombajn, dobry ale brzydki i kapryśny pod W2k. W przypadku LG masz gwarancję ogólnokrajową, SafeDisc 2 w kieszeni oraz śliczny dizajn jednak trwałość i korekcja błędów na poziomie jedynie zadowalającym.
Hmm stary ja ci moge tylko powiedziec - dostales szajs x3
Twoja nagrywarka liteon mogla byc ponaprawcza (hurtownie robia tak a nieuczciwi sprzedawcy zarabiaja na tym) a te ponaprawcze dostaja tez gwarancje
A co do ricoha wybacz ale ja z ta firma nie mam zadnych dobrych skojarzen
sprzet pada srednio po 500 plytkach po 300 zaczynaja sie robic problemy z
nagrywaniem zielonych plytek przy maks predkosci
Znajomi maja liteony ktore wypalily juz ok 1000 plytek i nie ma z nimi zadnych problemow.
O jakosci ltr12101b niech poswiadczy fakt ze jest to ta sama nagrywarka co creative 12x10x32 i plextor (zobacz opisy sprzetu i creative 12x10x32) przy czym creative daje na swoja az 24 miesiace gwarancji ))))))))))))
IGI jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: