![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Problem z ASPI
Witam!
Na poczatek powiem, ze przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Mam zainstalowane sterowniki aspi, ale wszystkie programy do sprawdzania poprawnosci instalacji podaja info "ASPI instalation corupted". Instalowalem te sterowniki na wiele mozliwych sposobow, rowniez przy pomocy force aspi (killaspi -restart - instaspi - restart) i niczego to nie zmienia. Sytuacja jest przy starszych wersjach, jak i przy najnowszej sciagnietej ze strony Adapteca. Rowniez mam problem z Clony XXL podczas pierwszego uruchomienia pokazuje sie okno z przypisaniem liter do napedow. Zamiast nazw napedow mam same krzaki i nie moge wybrac litery dla napedu. Jedyny mozliwy sposob odpalenia Clony, jest poprzez zamkniecie procesu i uruchomienie programu ponownie. Wtedy pojawia sie komunikat, ze program nie zostal zamkniety poprawnie i pomija wybor napedow. W zakladce opcji Clony XXL mam informacje, ze sterowniki ASPI nie dzialaja. Czy moze mi ktos z tym pomoc ?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Po instalacji aspi należy wykonać wpis do rejestru: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=2184153751
Pozdrawiam jjkz |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Zapomnialem dodac, ze zrobilem juz wczesniej wpis do rejestru z fixaspi, ale nie daje to zadnego efektu. Postapilem dokladnie wedle instrukcji z txt, tzn. zostawilem tylko winaspi32.dll i wowpost.exe i uruchomilem plik fixaspi.reg. Aspicheck podaje informacje, ze aspi nie sa poprawnie zainstalowane, i niektore z komponentow zostaly zamienione starszymi wersjiami (?!) Wprawdzie wszystko chodzi bez problemow poza Clony XXL i o niego glownie tu chodzi. Slyszalem opinie, ze aspi nie chodza poprawnie na plytach z chipsetem nForce2 z zainstalowanymi sterownikami nforca do IDE. Czy to prawda ? Jezeli tak to moze jest gdzies jakis patch?
Tu mozna obejzec screenshota http://csk.one.pl/~skiba/aspi/aspi.jpg Ostatnio zmieniany przez 5K18A : 23.03.2004 o godz. 20:34 |
![]() |
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
tak to prawda
musisz zainstalowac stery do nf2 pomijajac sterownik SW IDE zaopatrz sie oczywiscie w ForceASPI 1.7 - automatycznie robi odpowiednie wpisy do rejestru, nie trzeba zadnego fixaspi.reg
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Może spróbuj odinstalować aspi oraz clonyxxl, wyczyść wpisy rejestru np. przy pomocy jv16. Zainstaluj poprawki do systemu. Zainstaluj ponownie aspi ze strony adaptec i fix aspi - zrestartuj. Zainstaluj clony xxl.
Jeśli to nie pomoże musisz szukać u producenta płyty. Pozdrawiam jjkz |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No coz nie wiem czy to cos da, ale napisalem do nvidii o tym problemie. Moze wezma to pod uwage, przy pisaniu nowych driverow pod nforca
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
odinstaluj stery calkowicie, cala paczke jak leci - Panel sterowania > Dodaj/Usun programy
SW IDE to eksperymentalny sterownik, wiec sie nie dziwie, ze po recznym usunieciu winda zalicza glebe jak juz ponownie bedziesz instalowac drivery to pomin wlasnie ten strownik, a zostanie zainstalowany standardowy potem ForceASPI 1.7
#8 |
Nowy na forum
![]() |
OK Dzieki wszystko juz ladnie dziala
![]() |
![]() |
![]() |
|
|