![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
LiteON - pomocy !!!
Na wstępie chciałbym się przywitać, jako że jestem nowy na tym forum.
Dziś przeprowadziłem flashowanie biosu nagrywarki Liteon LTR-52246S. Zmiana biosu nastąpiła z wersji SOA na SOF. I co się okazuje.... NERO widzi maksymalną prędkość nagrywarki zamiast x52 to tylko x36 ! Co robić ? Wgrany bios jest chyba najnowszą wersją na ten model nagrywarki. Co się więc stało, że maksymalna jej prędkość została obniżona ? Może to pierdoła, ale ja niestety nie jestem w stanie przywrócić stanu pierwotnego, lub doprowadzić do sytuacji kiedy max = x52. Przepraszam, być może ten temat był już kiedyś wałkowany na forum, ale jeśli nie sprawi to wam kłopotu to proszę o pilną pomoc i odpowiedź. Mój numer GG:11118. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Witamy.
Przeczytaj tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=26080 Wg ekspertów tego forum pewny i sprawdzony jest bios SOD. Jak to zmienić i skąd pobrać powyzszy artykuł. |
![]() |
![]() |
#3 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
po prostu zadzialal Smart-Burn i juz
w nowszej wersji biosu prawdopodobnie dodano te nosniki do bazy i teraz nagrywarka dostosowuje predkosc do jakosci nosnika
|
|