Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2002, 00:20   #1
mjs27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.05.2002
Posty: 9
mjs27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy LiteOn i pierwsze problemy ?!

Witam !

Mam nagrywarkę LiteOn 32123S bios XS0X (sam nie wiem po co go aktualizowałem). Kupiłem sobie kilka płytek D-Vision 700 MB max 40X, nagrałem kilka bez problemu, ale ostatnio 4 zepsuły mi się pod rząd, odrazu po nagraniu nie mogłem ich odczytać (Błąd CRC)! Nagrywałem 32X i 24X, piąta płytka 24X działa ! Co jest nie tak, czy to wina tych płyt D-Vision, nigdy przedtem nie miałem problemów, a nagrywałem zawsze na Princo, Emtec, Verbatim. Doradźcie coś

Te czerwone linie na wykresie oznaczają chyba, uszkodzenie płyty ?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
LiteOn i pierwsze problemy ?!-cdq.gif  
__________________
Pozdrawiam
Marcin
http://www.vbzone.prv.pl
mjs27 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2002, 01:28   #2
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zmien cd na inne, poza tym to juz bylo uzyj opcji szukaj
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Stary 02.11.2002, 21:28   #3
chester
P.I.M.P.
 
Avatar użytkownika chester
 
Data rejestracji: 14.05.2002
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 452
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym jednak proponowal zmienic sobie bios a jak to nie pomoze to nagrywac na innych plytkach.Na niektorych plytkach pisze max.40 a tak naprawde jest to 24x lub 32x
__________________
kochasz ajax amsterdam??
my kochamy.
wejdz i zobacz:
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline  
Stary 03.11.2002, 00:38   #4
Druss
Costam
 
Avatar użytkownika Druss
 
Data rejestracji: 20.05.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 1,722
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szczerze to D-vision to bardzo dobre plyty mimo ze maja napisane x32 to spokojnie wypalilem kilka z nich predkoscia x40 i jakosc byla dobra. Dodam ze Akoss`y nie znosily dobrze predkosci x40.
__________________
Czasami jest tak a nie inaczej
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Druss jest offline  
Stary 03.11.2002, 01:18   #5
mjs27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.05.2002
Posty: 9
mjs27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie Akoss'y chodzą bez problemu, nagrywam na Akoss'ie 32X, gdzie jest napisane 24X.

A czy można przywrócić starszy BIOS ?

(używam Nero 5.5.8.0)
__________________
Pozdrawiam
Marcin
http://www.vbzone.prv.pl
mjs27 jest offline  
Stary 03.11.2002, 13:59   #6
chester
P.I.M.P.
 
Avatar użytkownika chester
 
Data rejestracji: 14.05.2002
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 452
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Starszy bios mozna zmienic jednak to zalezy od nagrywarki.ja np. zmienilem bios na starszy bo nowy bios byl beznadziejny.A moj kolega uaktualnil bios i potem juz niemogl zmienic na starszy.Ale sprobuj moze sie uda.Ale wedlug mnie to najgorzej sie wypala na platinumkach bo ostatnio wyszlo duzo podrubek i nawet jak pisze 40x to i tak jest nie wiecej niz 24x.Ale bardzo dobre sa D-Vision.Chociaz nie sa to popularne plytki.
__________________
kochasz ajax amsterdam??
my kochamy.
wejdz i zobacz:
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline  
Stary 03.11.2002, 14:13   #7
chester
P.I.M.P.
 
Avatar użytkownika chester
 
Data rejestracji: 14.05.2002
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 452
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bios mozna przywrocic.Jezeli masz Litka to mozna za pomoca specjalnego programu(niestety niewiem jak sie nazywa).
Mi sie kiedys udalo.
__________________
kochasz ajax amsterdam??
my kochamy.
wejdz i zobacz:
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.