![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2003
![]() |
![]()
Witam.
Nagrywarka LiteOn LTR-48246 na gwarancji. Problem jest tego typu że podczas próby zapisu na płyte nagrywarka rozpędza się i zwalnia i tak mniejwięcej kilka razy aż do wywołania komunikatu że zapis nie powiódł się. Na 3 próby zapisu udaje się 1 doprowadzić do końca, również podczas przegrywania pliku na dysk zajmuje to czasami kilkadziesiąt minut z zatrzymaniami. Dodam jeszcze że kilka tygodni temu cdr działała prawidłowo. Co mozę być tego powodem, czyżby wizyta w serwisie? Pozdrawaim. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
sprawdż Direct Memory Access ...
![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 31.08.2003 o godz. 22:08 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Zdarzyło mi takie coś raz (innemu koledze również). Przyczyną był brudny/zakurzony laser. Wystarczyło pojechać płytą czyszczącą i było po problemie. Możesz jednak iść do serwisu, powinni to zrobić na gwarancji (wyczyścić) lub mogą nawet dać nową nagrywarke. (Sam żałuje że tak nie zrobiłem).
|
![]() |
![]() |
#5 |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Napewno to ci się dzieje przy jednym i tym samym nośniku (tej samej firmy) zmień go na inną markę (np.Verbatim) umnie właśnie chodziło o to i pomogło w 100%.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety się dzieje z różnymi nośnikami, nawet płytki Verbatim już ciężko odczytuje, rozpędza się i zwalnia, czasami odczyta, gdyby nie te 50km które trzeba pokonać to już bym w serwisie stał, nagrywarka ma 6 miesięcy.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Registered
![]() |
A co się dzieje z buforem nagrywarki?
U mnie w tym przypadku niechciał się wcale naładować do pełna. |
![]() |
![]() |
#8 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Załaduj najnowy bios http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=17
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie.
Czy wgranie nowego biosu ma cos wspólnego z naruszeniem gwarancji? żeby potem niebyło ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered
![]() |
Jeśli jest do tego co trzeba to nie. Ja mam najnowszy bios ale niczego to nie zmienia, a co dziwne to właśnie od kiedy go wgrałem to takie coś się pojawiło więc nie jestem pewien czy to nie on coś namieszał tym bardziej że na poprzednich wersjach czegoś takiego nie spotkałem.
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
Re: LiteOn-problem z nagrywaniem
Cytat:
poza tym znalazlo sie jeszcze kilku ludzi, ktorzy tez skarzyli sie na rozpedzanie i zwalnianie podczas rozpoczynania nagrywania dla pewnosci zrob test czasow dostepu w NeroCDSpeed (sprawdz kilka nosnikow) - normalnie powinno byc ok 90-140 ms, ale u mnie nieraz zdarzalo sie ok. 2500 ms, wiec jesli i Ty bedziesz mial az tak dlugie czasy dostepu to masz ten sam problem co ja mialem poszukaj na forum - ok. 1-2 miesiecy temu ja zaczynalem kilka takich postow, poczytaj i sprawdz u siebie u mnie skonczylo sie to kilkoma wizytami w serwisie i wymienili na nowy egzemplarz (zreszta tez zje**ny ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|