![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
Liteon SOHC 5232K. Problem z odczytem DVD
Na moim nowym komputerze wystąpił następujący problem. Liteon SOHC 5232K oczytuje plyty CDR. Natomiast nie mogę odczytać płyty DVD. Program Winows Media Player wysypuje się po próbie uruchomienia filmu, to samo w przypadku PowerDVD.
Problem występuje na sprzęcie z płytą główną ASUS P4S800 z procesorem Intel Celleron 2600. Urządzenie na pewno jest sprawne ponieważ na innym sprzęcie z procesorem AMD Duron i płytą główną ECS działa sprawnie. Proszę pomóżcie ... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a dvdrom czyat poprwanie? jesli tak to problem raczej po stronie kodekow - updatuj powerdvd, wgraj ac3filter_rc5
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
wgrałem ac3filter_rc5, sformatowałem nawet dysk, przeinstalowałem system i nadal nic. Mogę sprawdzić co jest na dysku, jakie pliki .vob się tam znajdują natomiast nie mogę uruchomić filmu. Objawy
Power DVD - przy próbie uruchomienia filmu pojawia się komunikat "Unable to load kernel pwrdvdx.dll" - przy zamknięciu programu wysypuje się z komunikatem "Instrukcja spod 0x22cb8df odwołuje się do pamięci pod adresem 0x000000000 Aplikacja Windows Media Player i Inter Video WinDVD wysypuje się przy próbie włączenia filmu windowsową obsługą błędów i pyta czy zgłosić problem do Microsofu |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
ale czy jestes w stanie np skopiowac pliki z dvdromu na hhd? i wtedy otworzyc powerdvd np? (power dvd ma funkcje otwierania folderow na hdd z plikami z plyty dvd!)
chodzi o to czy to problem dostepu do nosnika czy problem odtwarzania filmu dvd |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dostęp do nośnika jest prawidłowy. Można skopiować pliki na hdd. Natomiast po próbie odtworzenia skopiowaneg pliku .vob występują wczesniej opisane błędy.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
czyli naped w pozadku
namieszane jest w kodekach moja propozycja - wywal wszystkie, zainstaluj do divxow ffdshow (zadnych packow! one mieszaja tez w odtwarzaniu mpeg2) i ac3filter, powerdvd + update najnowszy ze stwony cyberlinka jak to nie pomoze to reinstal windows |
![]() |
![]() |
|
|