Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.07.2005, 23:58   #1
DAN82
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2005
DAN82 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy LiteOn SOHR-5238S a CDR 800mb

Witam.. mam taka nagrywarke jak w temacie.. posiada ona bios 4S07..
Wiem to stad.. ze chcialem wrzucic jej bios z tej www czyli 4S06 i wyskoczyl kominikat o tym ze znajduje sie juz bios ..07

Moje pytanie jest nastepujace...
Zna moze ktos przyczyne tego ze nagrywarka mimo tego ze CDR jest 800mb widzi ja jako 702mb ?

plyta jest OK bo bylem zobaczyc u kuzyna i u niego wlasciwosci nosnika pokazuja prawidlowo

Nie mam zielonego pojecia dlaczego tak jest jak jest... Czytalem w innych postach ze to wina NERO... bo takowego uzywam do wypalania.. instaluje juz 4 wersje i dalej to samo...

Moze ktos z was spotkal sie z podobnym problemem...

Jezeli chodzi o CDR 800 to musze na nich wyalic filmy w SVCD.. a na 700 sie nie zmeisci raczej 780mb

Z gory dziekuje za pomoc

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2005, 00:28   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=21227
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 20.07.2005, 00:31   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Po pierwsze poczytaj przyklejony topic o owerburningu, on ci wyjasni czemu plyty 800 widzisz jako 703MB i jak je wypalac. Taki jest wymog standardu plyt a nie wina nero.

Po drugie - przy vcd/svcd nie patrz na MB plikow, tylko na czas trwania filmu/czy czesci filmu. To inny format zapisu i najprawdopodobniej te 780MB wejdzie ci na standardowa plyte 700. O formatach zapisu plyt znajdziesz linki do artykulow na stronie glownej cdrinfo.
Stary 20.07.2005, 00:31   #4
DAN82
Nowy na forum

oki zgodze sie z ty.. ale czy musze uzywac tych metod ?? nie ma innych ?
w opisie nagrywarki jest podane ze czyta i zapisuje CDR 800 i 870 wiec dlaczego tak sie dzieje z moja nagrywarka ze ona rozpoznaje te nosniki jako 702mb

dziwne jak dla mnie
aha plyta o ktorej mowie to datex
DAN82 jest offline  
Stary 20.07.2005, 00:39   #5
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
NIE MA INNYCH METOD. i poczytaj to, co jest w linku ode mnie.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 20.07.2005, 00:44   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez DAN82
oki zgodze sie z ty.. ale czy musze uzywac tych metod ?? nie ma innych ?
w opisie nagrywarki jest podane ze czyta i zapisuje CDR 800 i 870 wiec dlaczego tak sie dzieje z moja nagrywarka ze ona rozpoznaje te nosniki jako 702mb

dziwne jak dla mnie
aha plyta o ktorej mowie to datex
Zgadza sie - zapisuje takie plyty i je odczytuje, tzn odczytuje zawartosc takich nagranych plyt.

No wystarczy tego. Wez sie za czytanie, nie ma sensu kolejny raz pisac tego samego.
Stary 20.07.2005, 00:48   #7
DAN82
Nowy na forum

Dziekuje za objasnienie...

---------------------------
Overburning CD Tak
CD-TEXT Odczyt/Zapis
Odczyt/zapis płyt
90 min. (800 MB) Tak/Tak
Odczyt/zapis płyt
99 min. (870 MB) Tak/Tak
-- pobrane z -> http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=4052105912
-------------------------
to ja w takim razie nie rozumiem dlaczego tak tu podano skoro nie mozna wypalic normalnie CDR 800mb
DAN82 jest offline  
Stary 20.07.2005, 12:49   #8
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@DAN82 przeczytaj to co dał Ci joujoujou.

Cytat:
to ja w takim razie nie rozumiem dlaczego tak tu podano skoro nie mozna wypalic normalnie CDR 800mb
To jest normalne wypalanie płyt 800 i 870MB!
Prosze nie pisz nic więcej bo się kompromitujesz!

P.S. Nie jestem złośliwy tylko ****ica mnie trafia jak ktoś ma przyklejony temat o nagrywaniu płytek 800MB & 870MB i tworzy własny z tym samym problemem!!!!!!! Ludzie zacznijcie wkońcu myśleć, i czytać ze zrozumieniem!!
Stary 20.07.2005, 15:12   #9
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dlaczego płyty 90/99minutowe widziane są jako np.700MB:
http://cdrinfo.pl/cdr/porady/plyty90/plyty90.php3

Twoje uprawnienia: