![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2005
![]() |
![]()
Witam.. mam taka nagrywarke jak w temacie.. posiada ona bios 4S07..
Wiem to stad.. ze chcialem wrzucic jej bios z tej www czyli 4S06 i wyskoczyl kominikat o tym ze znajduje sie juz bios ..07 Moje pytanie jest nastepujace... Zna moze ktos przyczyne tego ze nagrywarka mimo tego ze CDR jest 800mb widzi ja jako 702mb ? plyta jest OK bo bylem zobaczyc u kuzyna i u niego wlasciwosci nosnika pokazuja prawidlowo ![]() Nie mam zielonego pojecia dlaczego tak jest jak jest... Czytalem w innych postach ze to wina NERO... bo takowego uzywam do wypalania.. instaluje juz 4 wersje i dalej to samo... Moze ktos z was spotkal sie z podobnym problemem... Jezeli chodzi o CDR 800 to musze na nich wyalic filmy w SVCD.. a na 700 sie nie zmeisci raczej 780mb ![]() Z gory dziekuje za pomoc __________ Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Po pierwsze poczytaj przyklejony topic o owerburningu, on ci wyjasni czemu plyty 800 widzisz jako 703MB i jak je wypalac. Taki jest wymog standardu plyt a nie wina nero.
Po drugie - przy vcd/svcd nie patrz na MB plikow, tylko na czas trwania filmu/czy czesci filmu. To inny format zapisu i najprawdopodobniej te 780MB wejdzie ci na standardowa plyte 700. O formatach zapisu plyt znajdziesz linki do artykulow na stronie glownej cdrinfo. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
oki zgodze sie z ty.. ale czy musze uzywac tych metod ?? nie ma innych ?
w opisie nagrywarki jest podane ze czyta i zapisuje CDR 800 i 870 wiec dlaczego tak sie dzieje z moja nagrywarka ![]() ![]() dziwne jak dla mnie ![]() aha plyta o ktorej mowie to datex |
![]() |
![]() |
#5 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
NIE MA INNYCH METOD.
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Cytat:
No wystarczy tego. Wez sie za czytanie, nie ma sensu kolejny raz pisac tego samego. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dziekuje za objasnienie...
__________ Pozdrawiam --------------------------- Overburning CD Tak CD-TEXT Odczyt/Zapis Odczyt/zapis płyt 90 min. (800 MB) Tak/Tak Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) Tak/Tak -- pobrane z -> http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=4052105912 ------------------------- to ja w takim razie nie rozumiem dlaczego tak tu podano skoro nie mozna wypalic normalnie CDR 800mb ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@DAN82 przeczytaj to co dał Ci joujoujou.
Cytat:
Prosze nie pisz nic więcej bo się kompromitujesz! P.S. Nie jestem złośliwy tylko ****ica mnie trafia jak ktoś ma przyklejony temat o nagrywaniu płytek 800MB & 870MB i tworzy własny z tym samym problemem!!!!!!! Ludzie zacznijcie wkońcu myśleć, i czytać ze zrozumieniem!!
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
dlaczego płyty 90/99minutowe widziane są jako np.700MB:
http://cdrinfo.pl/cdr/porady/plyty90/plyty90.php3
|
|