![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2002
![]() |
liteon x32 problem z plytami audio
witam wszystkich,
niedawno kupilem sobie LiteOn LTR-32123S. Moja radosc nie trwala jednak dlugo. Chcialem sobie przegrac plytki audio. Na poczatku odpalilem x16 i CloneCd. Po odpaleniu w odtwarzaczu CD uslyszalem trzaski prawie przed kazdym utworem. Nastepne plytka to samo nastepna tez. Takze po paru chwilach mialem 3 plytki do wyrzucenia. Zmniejszylem wiec predkosc zapisu obrazu i zapisu plyty do x8 i nic - trzaski potem do x4 tez trzaski. Sprobowalem WinonCd i ***. Przelozylem nagrywarke na oddzielna tasme i tez to samo..- trzaski przed utorami a zdarzalo sie ze byl tylko 1 i 2 utwor a potem juz nic nie bylo....mysle ze warto tez dodac ze caly czas podczas nagrywania dioda pali sie na czerwono...nie wiem juz co mam zrobic.... Jezeli mozecie mi jakos pomoc napiszcie jaka wedlug was moze byc przyczyna... Z gory dzieki za pomoc Liteonik |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Ja to akurat Clona do audio nie używam.
Nie napisałeś z czego kopiujesz, ale wydaje mi się, że powinieneś zrobić zrzut tracków nagrywarką na dysk i potem to nagrać na płytę w trybie DAO. I może będzie po problemie. Ten Liteon zapisze chyba min x8 to stosuj taką prędkość zapisu. Polecę WinOna, EACa i Feurio. Zastosuj dobre płytki - Verbatim, TDK ReflexU lub jakieś takie ![]()
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Ja mam LiteOn'a 241040B i tez nie moge nagrac audio, ani z Nero ani z EasyCDCreator'a. Flashowalem i to takze nic nie pomoglo.
Raszty |
![]() |
![]() |
#4 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Panowie... ja mam Liteona 24S i nagrywam praktycznie każde audio, a porysowane płytki jakie trafią się czasami, czy takie wytłoczone "oryginały" ze skwarkami dosyć szybko odczytuje.
Macie jakąś kiepściochę w systemie lub złą konfigurację. I upgrade firmware oczywiście nic nie mógł pomóc. No chyba... że trafiły się wam walnięte nagrywarki, ale to baaaardzo łatwo sprawdzić podłączając je do innych kompów, lub instalując inny system operacyjny. ![]()
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
wdaje mi sie ze Pedros ma racje i to raczej na pewno - wystarczy tylko wypalic w trybie DAO i po klopocie a najlepszy progs to FEURIO
|
|