![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2001
![]() |
liteon40@48
Chce zmienic firmware w swoim liteonie 40125s aby przerobic go na 48X
I mam pytanko czy po tej operacji wystepuja jakies problemy z odczytem lub tez z zapisem plyt.I chcialbym poznac opinie tych ktorzy to zrobili i czy sa z tego zadowoleni lub tez wrocili do starej wersji biosu?? z gory dzieki ks.Dobrodziej |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
A po cholere chxcesz zmieniać ja też mam ten sam model nagrywarki
(jeżeli masz strszy bios [zapis z-clv] to uaktualnij do p-cav i wszystko bedzie chulać.)A po co ryzykować utrate gwarancji dla tych paru sekund. Zastanów sie . |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
ja zmienilem z 40 na 48 ale poza funkcja nagrywania z szybkoscia 48 nic niowego sie nei pojawilo
nie ma problemu z odczytem/zapisem ale wrocilem do wersji 40 poniewaz nagrywara sluzy mi tez jako CD-ROM a mam na nia 2 letnia gwarancje wiec boje sie ze jak cos sie zje*** to nie bede mogl wrocic do wersji 40x i strace gwarancje a roznica miedzy w nagrywaniu 40x a 48x jest minimalna (kilka sekund) |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
tak wlasciwie to mam bios ZS0J.i niby powinien byc tryb pcav,ale na grupie zadawalem pytanie odnosnie pierscieni jakie mam na nagranej plycie i uzyskalem odpowiedz ze mam uajtualnic do liteon 40125W,bo niby moja obsluguje tryb z-clv,
cytat ![]() > Po nagraniu kazdej jakiejkolwiek plyty,jakimkowieliek programem na plycie > chyba zawsze w tym samym miejscu widoczny jest pierscien.Plyty sprawdzalem > cd.check,i nie znalazl zadnych bledow.Jestem bardzo ciekawy co moze byc > powodem. Jest strefowa metoda zapisu Z-CLV widać w których miejscach zmienia się prędkość, zmień sobie bios z nagrywarki 40125W lub 48125W to go nie będzie. Wcześnie proponuje zapisać swój w celach gwarancyjnych tylko nie wiem jaki bios w koncu mam wgrac.koniec cytatu Z gory dzieki za pomoc Embri Ostatnio zmieniany przez embri : 21.08.2002 o godz. 00:45 |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
LTR40125@LTR48125W
Po zmianie firmware-u oprócz nowej metody zapisu - CAV i większej prędkości zapisu zyskuje się również obsługę Mount Rainier-a. Po zamianie biosu nie zauważyłem żadnych błędów zapisu czy odczytu a wręcz przeciwnie. Sprawdzałem w Nero cd speed.
Jeżeli chodzi o to czy jestem zadowolony ze zmian to mogę powiedzieć że z całą pewnością tak. Martwi mnie tylko kwestia gwarancji, ale mam nadzieję, że wyczerpałem już zapas pecha jeżeli chodzi o ten napęd i drugi raz już się nie spie*&^*i. (Po trzech dniach od zakupu wymienili mi go na nowy bo przestał czytać płytki). Ostatnio zmieniany przez darsoon : 21.08.2002 o godz. 10:22 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ale w moncie gdybys bios zmienil zpowrotem na ten co byl ogryginalnie
![]() To z gwarancja by sie pokapowali ![]() |
![]() |
![]() |
|
|