![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2002
![]() |
LiteOnIt 24102B
Przedtem używałem napędu Yamaha 6421t i oprogramowania WinOnCD 3.5 i wszystko było w porządku aż do zużycia lasera. Teraz nabyłem LTR 24102B firmware 5S54 i dołączony program Nero 5.5.4.2 i nie modę wypalać z prędkością mniejszą, niż 8x, co może być istotne przy płytkach audio (moje proste domowe odtwarzacze nie kupują tak nagranej płyty). Również program Nero nie jest dla mnie przyjazny. Niestety ta nagrywarka nie toleruje WinOnCD.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
wez WinOnCD 5.0 i uniriver z roxio, a powinna zaczac ci "tolerowac"
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
- Doesn't support lower recording speeds than 8X
tak stoi na stronie: http://cdrinfo.com/hardware/liteon24102/page8.shtml (tłumaczyc chyba nie musze... ![]() Wiec nie wiem czy da Ci cos WinOnCD... nie wiem naprawde, bo nie mam jej, ale niedawno zastanawiamlem sie jaka nagrywarke 24x kupic... Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Niestety mam identyczny problem, ale zainstalowanie WinOnCD 5.01 z nową bazą sterowników ze strony Roxio wcale nie pomogło. Gdzieś wyczytałem (być może na stronie Liteonit), że LTR 24102B nie współpracuje z WinOnCD. Za to nagrywarka ta działa z innym programem sygnowanym przez Roxio (chyba EasyCD lub Nero), więc nie jest dla mnie zrozumiały powód ignorowania jej przez WinOnCD, który jest również moim ulubionym programem do wypalania.
Co do minimalnej prędkości wypalania (8x), to rzeczywiście taką informację znalazłem na stronie producenta. Może wypuszczą nowy firmware i naprawią ten błąd. Na szczęście udało mnie się uzdatnić starą nagrywarkę (Yamaha) i będę jej używał wyłącznie do palenia płyt audio. Pozdrawiam, DAn56. |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2002
![]() |
Odpowiadam sam do wiadomości publicznej: pobrałem nowe sterowniki (uniDRV_1_8_1.exe) ze strony Roxio i nawet w starszej wersji programu (WinOnCD 3.6) rozpoznany został napęd LiteOn 24102B i wszystko funkcjonuje (na razie) prawidłowo
Dzięki wszystkim za pomocne uwagi, Kabat. |
![]() |
![]() |
#6 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Kabat skad ty wziołeś takie stare Nero może poprostu mała aktualizacja co,wg powinno wystarczyć
Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#7 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Dzięki z góry & pozdro |
|
![]() |
![]() |