![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.06.2003
![]() |
logical block address out of range (052100)
podczas sprawdzania jakości nagranej płyty wyskakuje komunikat "błąd!! logical block address out of range (052100)"
Ogólnie płyta chodzi ok tylko, że na samym końcu sprawdzania jakości pojawia sie ten komunikat... Nagrywarka to Teac CD-W54E Nero w wersji 6.3.1.17 system W2K ps. pomińmy posty typu kup nową nagrywarkę bo to przy byle błędzie jest standardowo proponowane przez niektórych forumowiczów. pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Po pierwsze uzyj najnowszego Nero 6.3.1.20 Jak to nie pomoze to nie uzywaj sprawdzania plytki po nagraniu, bo ta opcja nigdy nie byla dobra... plyte mozesz sprawdzic np w NeroCDSpeed -> ScanDisk
#3 |
Bywalec
![]() |
scan diskiem z NeroCDSpeed zeskanowałem błąd nie wystąpił ...
Poprzednio skanowałem NeroCDSpeed, opcją "test jakości dysku" Czyli nie mam się czym przejmować nie jest to żadna destrukcyjna sytuacja z tym błędem? |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z testem jakosci dysku w nero cd speed cos jest nie tak, w troche wczesniejszych wersjach nero w ogole nie dalo sie go wlaczyc. Widac ze nad tym pracuja, poza tym on chyba dziala tylko na niektorych napedach. Nero cd speed od wersji bodajze 3 zostal znaczaco rozbudowany, no i nie wszystko chodzi tak jak trzeba.
Testy mozesz robic w Scan Disku (jak napisal Remix) albo testem transferu - w nim tez dosc dobrze widac czy naped sprawnie czyta plyte czy sie z tym meczy. |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Dzięki i pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
|
|