![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2005
![]() |
![]()
Witam
problem polega na tym, że nie mogę nagrywać na LG CED-8080B v.1.08 płytek RW. Wypalarka obsługuje jedynie prędkość 2x dla RW, a jak wiadomo takich płyt już nie da się nigdzie kupić. Jest może jakiś sposób by zmusić ten złom... Ps.Na forum nic nie znalazłem na ten temat, ale może coś przeoczyłem. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no wiesz taki fajny sprzecik nazywac zlomem... a tak na powaznie
Plytek HS 4x-10x ta nagrywarka za nic niestety wypalic sie nie da, mimo ze maja predkosc 4x. Po prostu to inna technologia. Tylko 2x-4x. Takie plytki jeszcze calkiem niedawno mozna bylo kupic. Robi(la?) je na przyklad esperanza (takze wersje 8cm- 210MB). btw skad masz bios 1.08? o ile pamietam najnowszy oficjalny byl 1.06. Zarowno 1.07 jak i 1.08 nie dzialaja do konca poprawnie (przynajmniej u mnie) , to znaczy nie swieci sie jedna dioda. Byc moze cos jeszcze jest w tych biosach nawalone tak wiec ja zostalem przy 1.06 i sprawuje sie wysmienicie. Dodana w 1.07 obsluga ultradma nic nie daje (bo i tak nagrywarka nie wyciaga ponad 16MB/sek) tak czy inaczej juz chyba czas zmienic nagrywarke jesli chcesz palic rw. nawet nie dlatego ze ciezko znalezc nosniki - po prostu czekanie 17 minut (@4x) na plytke rw to troche za duzo. |
![]() |
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Swoja droga ciekawe ze tem sprzecik jeszcze ci dziala." oczywiscie ze dziala! mi tez! jest po prostu niezniszczalny (dziala mi jak nowy a ma 5 lat). Ta jakosc wykonania ...dwa kolory plastiku .. dwie diody.. reszta moich nagrywarek wyglada przy niej jak tandetne skrzypiace i rozklekotane zabawki.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2005
![]() |
Dzięki za odpowiedź - "pocieszyliście mnie". Bios może i nie oficjalny, ale mam V1.08 i tak jak piszesz świeci tylko jedna dioda. Co do wymiany sprzętu to nie wchodzi w rachubę - firmowy komputer, bo w domu bym chyba rozdeptał "taki fajny sprzęcik"
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() |
He he he... Też posiadam taki sprzęt i podobnie jak Ty zadałem pytanie co zrobić... Jak wspomnieli poprzednicy można jedynie pójść do sklepu po inna nagrywarkę. Odnośnie biosu 1.08, to faktycznie stało sie coś z diodami, bowiem w moim przypadku zamieniły się funkcjami.
#7 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jesli chodzi o te diody to zostalo juz to opisane pare lat temu. Macie biosy do nagrywarek nie przeznaczonych na polski rynek i dlatego taki myk powstal. Oficjalny bios to 1.06 i tego nalezy sie trzymac.
|
![]() |
![]() |
|
|