Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.05.2003, 22:29   #1
maliboo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.05.2003
Lokalizacja: oldskulowy rembertow
Posty: 14
maliboo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LTR 40125S black OEM i nagle resety po wlozeniu czystej plytki

Jestem szczesliwym? posiadaczem LTR 40125S black OEM (ZPS6) od dzis... do tej pory uzywalem TEAC W54E. To tyle tytulem wstepu . Problem jest nastepujacy: po wlozeniu czystej plytki do Liteona (biala esperanza 700MB silver-blue x12x24x40) komp czasami sie resetuje... Nie wiem czy to wina samych plytek czy napedu... blad jest w miare powtarzalny - jednak nie chce mi sie go dokladniej powtarzac bo juz stracilem archiwum z gg... Ktos mial podobny problem?... Nagrywarka nagrywa sliczniusio i szybciutko (wielki szok po skoku z teac 4x na liteon 40x )... Wykluczam zasilacz - konfig kompa jak w moim opisie - wiec te 360W chyba styka na obsluzenie hdd 7200, athlonaXP i radka 8500? + liteonik... Moze pomoze zmiana biosu? - jesli tak to na jaki? Czy ten model Liteona moge bezpiecznie upgrejdzic wg zalecen: http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ ... moze to pomoze?




pozdr
mali

PS
nie musze dodawac ze na teac'ku wszystko bylo ok?
maliboo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.05.2003, 22:57   #2
tox
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika tox
 
Data rejestracji: 30.04.2003
Posty: 22
tox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej

Powiem szczerze do niedawna cieszylem sie z posiadanego liteOn 40125S wprawdzie nie black,ale...)problemy Twego typu sa mi obce,jednakze co do zmian biosu jestem nastawiony sceptycznie poniewaz nie wiem czy wlasnie nie z tego powodu ten oto sprzecik mi sie sfajczyl)nie moge odrzucic tej mozliwosci (na szczescie byla gwarancja i uwzglednili czekalem miesiac i dostalem nowego lita 48246K i jestem happyPozdrovka
__________________
I tak warto żyć...
tox jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2003, 23:13   #3
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,495
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Re: LTR 40125S black OEM i nagle resety po wlozeniu czystej plytki

Cytat:
maliboo napisał(a)
Moze pomoze zmiana biosu? - jesli tak to na jaki? Czy ten model Liteona moge bezpiecznie upgrejdzic wg zalecen: http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ ... moze to pomoze?
Moim zdaniem może pomóc, można wgrać bios od 40125 lub 48125 - bez problemu.
__________________
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2003, 00:29   #4
maliboo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.05.2003
Lokalizacja: oldskulowy rembertow
Posty: 14
maliboo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
...W czy ...S ktora wersje? pytam sie bo ten topic: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=19832 mnie zmylil jak/jesli wgram dam znac...
maliboo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2003, 09:06   #5
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,495
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
maliboo napisał(a)
...W czy ...S ktora wersje? pytam sie bo ten topic: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=19832 mnie zmylil jak/jesli wgram dam znac...
Możesz wgrać od S lub od W
__________________
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych
kowanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2003, 09:11   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,732
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Re: LTR 40125S black OEM i nagle resety po wlozeniu czystej plytki

Cytat:
kowanski napisał(a)
Moim zdaniem może pomóc, ...
moze ale nie musi
a tak poza tym jak cos zwali sie podczas upgrade (co moze sie wydarzyc - zlosliwosc rzeczy martwych) to bedzie dopiero jazzzzda (w zlym slowa tego znaczeniu)
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2003, 10:38   #7
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: LTR 40125S black OEM i nagle resety po wlozeniu czystej plytki

Cytat:
icemac napisał(a)
moze ale nie musi
a tak poza tym jak cos zwali sie podczas upgrade (co moze sie wydarzyc - zlosliwosc rzeczy martwych) to bedzie dopiero jazzzzda (w zlym slowa tego znaczeniu)
..... A najlepiej jest mieszkac w piwnicy - najbezpieczniej
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2003, 19:18   #8
maliboo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.05.2003
Lokalizacja: oldskulowy rembertow
Posty: 14
maliboo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mieszkam na parterze ... zwalenia raczej sie nie obawiam... mam gwarke... a glupa zawsze mozna udac ...
maliboo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.