Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.02.2003, 22:26   #1
cb11
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.05.2002
cb11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LTR-48246S i nagrywanie x48

Czy ktoś nagrywał na LTR-48246S x48 i doświadczył podobnego problemu, a mianowicie pod koniec nagrywania plytki nagle napęd zatrzymje się ("jakby ktoś zaciągnął hamulec") stoi 15-20s po czym dalej nagrywa - niestety odczyt takiej płytki możliwy jest tylko do miejsca zatrzymania się napędu podczas nagrywania.

Może problem ten dotyczy tylko płytek AKOSS x48 - nie sprawdzałem na innych.

Moja konfig:

1. AMD Athlon TB (12x100)
2. MB Shutlle AK-12 KT-133A
3. SDRAM 384 MB 133
4. HDD Seagate Barracuda IV (DMA-5 Primary Master)
5. LTR-48246S (SS0B) (DMA-2 Secondary Master)
6. LG-CRD 8521B (2.0) (MW DMA-2 Secondary Slave)

Soft: Win XP Pro + SP1, VIA 4in1, ASPI 4.71 (0002), Nero 5.5.9.9
cb11 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.02.2003, 22:30   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No to sprawdz inne plytki, a z tymi akossami to radze ci zejsc do max 16x.
Stary 13.02.2003, 11:16   #3
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podobny problem..tylko ze plytki zwalniaja na nico ktotszy czas, kilku sekund i daja sie potem cale odczytac.Po sprawdzeniu takiej plytki "NERO cd speed" w koncowych sektorach plytki czasmi wystepuja wtedy uszkodzone sektory"(zolte kwadraciki). Dzieje sie tak na kilku roznych nosnikach, poczawszy od ACOSS, skonczywszy na Dysan czy TDK.

Dodatkowo naped zwalnia tesh na przegrywaniu "w locie"...przy 80-90% nagraniu plyty nagrywarka czysci bufor i zwalnia nagrywanie(wtedy rowniez wystepuja "zolte kwadraciki").Czytnikiem jest DVD Lite-ON LTD-165h...ktore bez problemowo zrzuca cala plytke na HDD w 3 minuty, a gdy probuje przegrac ja w locie przy np 24x (co najdziwniejsze nie zauwazylem spadku czasu nagrywania przy przegrywaniu "w locie" miedzy predkosciami 24-40x :?)...czesto zwalnia.

Nie wiecie co moze byc tego przyczyna?? :/(mam najnowsze ASPI, wlaczone DMA, probowalem zmiany kabelka IDE,Nagrywarka to LiteOn 48/24/48 podpiety jako Secondary Master, a czytnik to DVD LiteON 16/48
podpiety jako Secondary Slave).

pozdrawiam
coolczyk jest offline  
Stary 13.02.2003, 16:45   #4
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli te AKOSSy są z jednej partii (np. 25 szt.),
to najprawdopodbniej wina leży po stronie płyt.
Sam miałem podobny problem - przy końcu nagrywania
płyty - obszary LeadIn i LeadOut wyświetlało mi komunikat,
że nie może zamknąć ścieżki - okazało się,
że trafiłem na wybrakowaną partię płyt (PLATINUM 25 sztuk).

DreamCrusher jest offline  
Stary 13.02.2003, 16:53   #5
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmmm u mnie sie tak dzieje na roznych typach nosnikow, z tym ze daja sie potem odczytac(zawieraja kilka prcent blwdow).
coolczyk jest offline  
Stary 13.02.2003, 18:21   #6
miszcz
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.06.2002
miszcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie jest podobny problem na płytkach Platinum. Kupiłem całego spinda czuli 100 sztuk są one no-name więc wiem tylko tyle co sprzedawca mi powiedział ze można je nagrywać z 48x ale pod koniec płyty wyskakuje ten sam problem co u ciebie. Mozliwe ze płytki są oszukane albo mój komputer jest do niczego(to jest złom niesamowity), ale poza tym nagrywarka nagrywa wszystko inne i jest ogólnie ok. Na płytkach Akosa 48x nagrywałem i nie miałem nigdy zadnych problemów. Ale najlepsze do nagrywania są Verbatimy Nagrywam na nich wszystko i nigdy nie mam z nimi zadnych problemów.
miszcz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: