![]() |
Problemow ciag dalszy!
Dzieki wielkie za odpowiedz. Rzeczywiscie pomoglo i nagrywarka jest prawidlowo wykrywana 8-) , ale nie dziala poprawnie ??? Probowalem wypalic 2 CD-R i oba wyszly calkowicie puste!!! Mimo ze zapis sie niby powiodl. Z kolei w przypadku CD-RW nagrywarka sie zawiesza w momencie gdy chce rozpoczac nagrywanie i kreci ta plyta az sie reset nacisnie... :| Zadnego nagrywania i zadnej reakcji.
Sprobowalem wiec z biosem ZSOR - najnowszym. CDRW zawiesza sie a Przy CD-R calibration error. Dodam ze w obu tych biosach tacka dziwnie zaczela pracowac, po otworzeniu sie prawie od razu zamyka a podczas chowania sie zatrzymuje. Jak na razie wrocilem do starego biosu, dziala jak wczesniej tzn. problematycznie z nowszymi nosnikami. Ktos ma jeszcze jakis pomysl jakiego PEWNEGO biosu uzyc? Pozdrawiam |
Odinstaluj z menadżera urządzeń napędy i odśwież :D Sam od nowa zainstaluje je i powinno być ok. Jak nie to kanały podstawowy i pomocniczy odinstaluj i odświeź
|
LTR40125S - Zaktualizowalem BIOS i zle dziala! Ratunku!
Mam nagrywarke Lite-On 40125S. Poniewaz zle obslugiwala wiele nowych nosnikow postanowilem zaktualizowac BIOS. WYbralem ZS0N z listy sprawdzonych i zgodnie z instrukcja z forum zainstalowalem. W programie Flash Utility fo Liteon wszystko poszlo OK. Zrestartowalem kompa i mam takie objawy: Nero NIE WIDZI zadnej nagrywarki!!!, Flash Utility NIE WIDZI nagrywarki, Windows wciaz ja widzi(jako naped CD) i plyty sie odczytuja. Co robic?
POMOCY!!! PS Mam zachowany stary BIOS. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24. |