![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
![]()
Nagrywarka jak w temacie, podpieta na primary slave system win2k sp4.
generalnie nagrywam za pomoca nero dostepnego w wersji box owego palnika obecnie uaktualniony do wersji 5.5.10.42 plyty na ktorych nagrywalem to cdr datex 700mb bez overburna plytka do x52 najpierw nagrywana x8 a pozniej nastepna x4, bledy czesciowo sie pokrywaja ![]() http://student.wisz.edu.pl/~benny/1.jpg http://student.wisz.edu.pl/~benny/2.jpg ahh i robilem kazdej plycie po kilka skanow i co smieszne, bledy wyskakuja _roznie_ w _roznych_ miejscach czy to nie dziwne ? (bardziej blizej srodka plyty niz na poczatku ale zolte kratki zmieniaja polozenie i ilosc wystepowania) moglbym go oddac do naprawy gwarancyjnej, ale... wole powalczyc niz byc bez napedu, no i powtarzalnosc usterki jest hmm no rozna i zalezna od roznych rzeczy Jakies sugestie? oprocz dobicia nagrywarki? bo chlopcy w Komputroniku znaja te triki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
jestem trochę przerażony - mam taką samą palarkę z tą wersją biosu, system dokładnie ten sam, nawet "Neron" ten sam... nie zabawiałem się w testowanie nagranych płytek ale po tym co zobaczyłem..., mam skromną nadzieję, że to nie dotyczy każdego egzemplarza
#3 |
Niedzielny Palacz
![]() |
:)
i zeby bylo smieszniej zolte kwadraciki lapia sie w polu korekcji bledow nagrywarki
czyli sprawdzanie poprawnosci zapisu by nero dziala OK i nic nie wskaze a teraz jak sie czujesz? ;> |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2003
![]() |
Bennyone>>> Twoj post zachecil mnie do sprawdzenia paru ostatnio wypalonych plytek i... sprzet, bios, nero to samo, obecnie XP, ale do niedawna 2K i... zero bledow
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam 8) |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
moja konfiguracja jest taka sama litek 4824s ten bios i win xp sp1 i pod wpylwem tego posta przetestowalem ostatnio nagrane cd byly to plytki sigma nagrywane predkoscia 48X i jak pokazal progs zero bledow czyli cos twoja nagrywarka. Moze czas sie pokazac w serwisie ?
powinni ci wymienic sprzeta bo ci zle nagrywa co jest niedopuszczalne ty jako klient masz do tego pelne prawo i ja na twoim miejscu bym z tego skozystal, pomijajac to ze niebdedziesz mial wypalarki min 2 tyg. |
![]() |
![]() |
#6 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
to bardzo ciekawe co piszecie
w wolnej chwili sam biorę się za testowanie płyt
#7 | |
Niedzielny Palacz
![]() |
ehhh
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
A ja bym na Waszym miejscu nie desperował, tylko zrobił dwie rzeczy:
1) nagrywał z większą prędkością. Nowoczesne płyty przeznaczone są do nagrywania z dużymi prędkościami; wielokrotnie już na tym forum przewijało się stwierdzenie, że przy małej prędkości nagrywania są one "przepalane" - tzn. powstaje na nich więcej błędów niż przy wyższych prędkościach 2) spróbował nagrać jakąś markową płytę dobrej jakości - powiedzmy sobie szczerze, że ani Esperanza, ani tym bardziej Datex i Sigma do pierwszej ligi nie należą.
|
|