Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.08.2004, 12:38   #1
edo
Bywalec
 
Data rejestracji: 20.09.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 43
edo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ltr52327s + CloneCD lub Alcohol

Robiąc kopie bezpieczeństwa płyt audio (orginalnych) w CloneCD zauważyłem ciekawe zjawisko. Mianowicie po skopiowaniu niektórych płyt (np.Jon Bon Jovi "Blaze Of Glory", Aerosmith "Get A Grip", Bon Jovi "One Wild Night") otrzymałem wadliwe kopie: granica między przedostatnim a ostatnim utworem została przesunięta na końcowe fragmenty przedostatniego utworu, co owocuje tym, że włączając ostatnie nagranie musimy wysłuchać końcówkę przedostatniego .
Sprawdziłem także współpracę z Alcoholem - to samo. Dopiero kopiowanie przy pomocy Nero pozwoliło uzyskać bezbłędne kopie. Jeśli posiadacie Litka ltr52327s i wyżej wymienione płyty, możecie to sprawdzić u siebie. Ciekaw jestem, czy wszystkie ltr52327s tak współpracują z CloneCD? W każdym razie warto sprawdzić po stworzeniu obrazu, czy jest sens nagrywać go na płytę.
Sprawdzałem to na kilku biosach, włączając w to ostatni.
Pozdrawiam.
edo jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.08.2004, 13:00   #2
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to nie sa programy do koiowania audio
wiec zdaza sie ze cos pisepsza bo zrobia... zbyt dokladna kopie (czyli obrazowo kopiuja nawet rysy )
do kopiowania audio polecam duet EAC + Feurio (najlepsze progsy w swoich kategoriach)
aczkolwiek samo nero tez niezgorzej sobi poradzi
nimal jest offline  
Stary 13.08.2004, 13:19   #3
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,454
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie po to Ahead stworzyl Feurio, zeby kopiowac muzyke Nero!
I optymalne rozwiazanie to jak podal Nimal: EAC+Feurio.
A kopiowanie muzy Clonem to lekka przesada, nawet zabezpieczonej
Nie lubie ostatnio Clona, Alcohol tez sluzy do czego innego (do picia ) i do kopiowania gier nie muzy.
yahol jest offline  
Stary 13.08.2004, 21:04   #4
WalKuch
Bywalec
 
Avatar użytkownika WalKuch
 
Data rejestracji: 27.11.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 40
WalKuch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Nie po to Ahead stworzyl Feurio, zeby kopiowac muzyke Nero!
I optymalne rozwiazanie to jak podal Nimal: EAC+Feurio.
A EAC to niby do czego jest potrzebny?
__________________
Pozdrawiam
WalKuch
waldekka@tlen.pl
GG 4359088
WalKuch jest offline  
Stary 13.08.2004, 21:08   #5
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
EAC najlepiej zrzuca z audio na dysk, co jest pierwszym etapem kopiowania
nimal jest offline  
Stary 13.08.2004, 21:10   #6
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!
 
Avatar użytkownika Loczek
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Grajewo (Podlasie)
Posty: 1,723
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez WalKuch
A EAC to niby do czego jest potrzebny?
Czasami ktos ma problem z oryginalem i dopiero po zrzyceniu do mp3 mozna to przegrac na inna plyte. A ze EAC jest bardzo dobry w zrzycami sciezek audio na kompa to Nimal go tu wymienil.
Loczek jest offline  
Stary 13.08.2004, 21:38   #7
WalKuch
Bywalec
 
Avatar użytkownika WalKuch
 
Data rejestracji: 27.11.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 40
WalKuch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Czasami ktos ma problem z oryginalem i dopiero po zrzyceniu do mp3 mozna to przegrac na inna plyte. A ze EAC jest bardzo dobry w zrzycami sciezek audio na kompa to Nimal go tu wymienil.
Nie wiem kim jest Nimal ale chyba nie do końca sprawdził możliwości Feurio.
Feurio doskonale zrzuca audio i to na różne sposoby .Do wave'a do mp3.Jako jeden plik,albo każdy utwór osobno .Do wyboru bitrate.Potrzebny jest tylko kodek lame lub blade.Więc pytam jeszcze raz po co komu EAC jak ma Feurio?
__________________
Pozdrawiam
WalKuch
waldekka@tlen.pl
GG 4359088
WalKuch jest offline  
Stary 13.08.2004, 21:52   #8
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!
 
Avatar użytkownika Loczek
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: Grajewo (Podlasie)
Posty: 1,723
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez WalKuch
Nie wiem kim jest Nimal ale chyba nie do końca sprawdził możliwości Feurio.
Feurio doskonale zrzuca audio i to na różne sposoby .Do wave'a do mp3.Jako jeden plik,albo każdy utwór osobno .Do wyboru bitrate.Potrzebny jest tylko kodek lame lub blade.Więc pytam jeszcze raz po co komu EAC jak ma Feurio?
Fuerio jest dobre do nagywania audio, nero- rozne zlepki a EAC jest dobry do zrzucania audio. Chodzi o to ze kazdy z tych programow jest stworzony do konkretnych zadan.
Loczek jest offline  
Stary 13.08.2004, 21:59   #9
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
WalKuch - winampem tez mozesz zrzucic plyte i ja nagrac
ale nie do tego ten progs zostal stworzony - wieksze mozliwosci i lepsza jakosc wynikowa uzyskasz stosujac programy dedykowane
bedziesz pisal ksiazke w wordpadzie? a da sie, a moze retusz zdjecia w paincie? tez sie da
chodzi o to jaki wynik uzyskasz
nimal jest offline  
Stary 13.08.2004, 23:19   #10
bakupl
Banned
 
Data rejestracji: 29.03.2004
Posty: 1,961
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
WalKuch - winampem tez mozesz zrzucic plyte i ja nagrac
ale nie do tego ten progs zostal stworzony - wieksze mozliwosci i lepsza jakosc wynikowa uzyskasz stosujac programy dedykowane
bedziesz pisal ksiazke w wordpadzie? a da sie, a moze retusz zdjecia w paincie? tez sie da
chodzi o to jaki wynik uzyskasz
Dokładnie. Jak by ktoś chciał mi pomuc z EAC'iem... Mam problem ponieważ chciałbym np. rippować do MPC, a to musze mieć codeck'a exe. To jedno, a drugie to czy musze tam wpisywać komedny do rippowania (jakość itp)... bo troche czasu to potrwa czy nie ma jkiegoś w GUI dodatku umożliwiającego łatwiejsze zrippowanie.
Czemu sądzicie że w Feurio się lepiej Audio nagrywa?
bakupl jest offline  
Stary 13.08.2004, 23:58   #11
Monter
Użyszkodnik
 
Avatar użytkownika Monter
 
Data rejestracji: 29.03.2001
Posty: 767
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Baku - Tu powinieneś znaleźć coś dla siebie: http://www.rarewares.org/mp4.html
__________________
Poprzedni opis: Był i się zmył.
Teraz jestem tu: monter.techlog.pl
CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!!
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 19.08.2004, 16:05   #12
edo
Bywalec
 
Data rejestracji: 20.09.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 43
edo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
WalKuch - winampem tez mozesz zrzucic plyte i ja nagrac
ale nie do tego ten progs zostal stworzony - wieksze mozliwosci i lepsza jakosc wynikowa uzyskasz stosujac programy dedykowane
bedziesz pisal ksiazke w wordpadzie? a da sie, a moze retusz zdjecia w paincie? tez sie da
chodzi o to jaki wynik uzyskasz
Winamp 5.04 przy odsłuchu ostatniego utworu też robi błąd, załapuje się końcówka przedostatniego (chyba nawet w co drugiej płycie). A Windows Media Player sobie radzi, jest jak powinno. Od dzisiaj kopiuję audio przy pomocy Nero, a EAC muszę powoli oswoić
edo jest offline  
Stary 19.08.2004, 16:29   #13
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przeciez podalem winamp jako wlasnie przyklad progsa w ktorym nie nalezy wypalac audio ^_^
dla 99% nero wystarczy do wypalanie audio (np mi)
EAC + Feurio oczywiscie jest lepszym zestawem do tego celu i audiofile nie uznaja innego, ale ja po prostu nie slysze roznicy
tylko nie probuj nero uzywac do zrzucania audio do mp3 (czy innego formatu) nie majac pozadnych wtyczek - te wbudowane nie sa najwyzszych lotow, lepiej uzyc EAC (tu roznice uslyszysz na pewno)
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.