Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.08.2002, 18:47   #1
haSSan
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.08.2002
haSSan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Mala predkosc nagrywania...

Hello.
Mam takowe pytanie. Moja nagrywarka to 20x, kupilem do niej plytyki Princo (pisze na nich 2x-48x) a gdy wloze ja do nagrywarki to w Nero pokazuje mi ze moge ja wypalic z max. predkoscia 12x. Dlaczego tak sie dzieje ? Dodam jeszcze ze zadnych innych plytek nie probowalem nagrywac.
Pozdrowionka
haSSan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.08.2002, 19:22   #2
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no włśnie nie próbowałeś
jest to tak zwany kontroler jakości płyty a ten system mówi ci że możesz tylko 12x nagrywać . Używaj lepszych płytek np. werbatim , TDK czy nawet mmore są tanie amożesz ich nagrywać z max prędkością twojej nagrywary . Apropo jakiej marki masz nagryware?
tomgoo jest offline  
Stary 23.08.2002, 19:32   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moze i bardzo dobrze, ze nie pozwala ci szybciej nagrac tych plytek. Te wszystkie tanie plytki maja to do siebie, ze nagrane zbyt szybko potrafia pozniej stac sie nie do odczytania no ale ich cena czyni cuda Potestuj na innych zanim zaczniesz sie martwic.
Stary 24.08.2002, 09:40   #4
haSSan
Nowy na forum

Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
no włśnie nie próbowałeś
jest to tak zwany kontroler jakości płyty a ten system mówi ci że możesz tylko 12x nagrywać . Używaj lepszych płytek np. werbatim , TDK czy nawet mmore są tanie amożesz ich nagrywać z max prędkością twojej nagrywary . Apropo jakiej marki masz nagryware?
Acha rozumiem, moja nagrywarka to Ricoh MP7200.
Ponadto dzieki serdeczne za odpowiedz.
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Moze i bardzo dobrze, ze nie pozwala ci szybciej nagrac tych plytek. Te wszystkie tanie plytki maja to do siebie, ze nagrane zbyt szybko potrafia pozniej stac sie nie do odczytania no ale ich cena czyni cuda Potestuj na innych zanim zaczniesz sie martwic.
Heh no tak, za jedna plytke placilem 1 zl
Bardzo dziekuje za odpowiedz.
haSSan jest offline  
Stary 24.08.2002, 10:24   #5
piothrix
Stały bywalec ;)

piothrix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja nagrywam na tanich plytkach (leaddata multispeed- 1,05zl/szt)i nie mam zadnych problemow- moi qmple zreszta tez; ani z odczytem, ani z zapisem. Ale faktycznie. Zanim bedziesz sie zamartwial to sprawdz najpierw inne, lepsze plytki.
piothrix jest offline  
Stary 31.08.2002, 18:16   #6
haSSan
Nowy na forum

Olrajt, dzieki na innych plytkach (Platinum) jest wporzadku.
Narka.
haSSan jest offline  
Stary 31.08.2002, 23:30   #7
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kupilem wlasnie dzisiaj dokladnie te same plytki - z indeksem do 48x. Moj Liteon podkrecona 40 do 48 (niestety zle dzialajca po podkreceniu ) pozwala je nagrywac z maksymalna predkoscia 40x.
QBUS jest offline  
Stary 01.09.2002, 17:11   #8
NiEpOkOrNy
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 29.07.2002
NiEpOkOrNy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Mala predkosc nagrywania...

Cytat:
haSSan napisa***322;(a)
Hello.
Mam takowe pytanie. Moja nagrywarka to 20x, kupilem do niej plytyki Princo (pisze na nich 2x-48x) a gdy wloze ja do nagrywarki to w Nero pokazuje mi ze moge ja wypalic z max. predkoscia 12x. Dlaczego tak sie dzieje ? Dodam jeszcze ze zadnych innych plytek nie probowalem nagrywac.
Pozdrowionka
w takim razie wylacz okreslanie max predkosci zapisu i wypalaj ile tylko mozesz8) i jak szybko mozesz , praktyka zweryfikuje informacje nero
Stary 08.09.2002, 21:57   #9
haSSan
Nowy na forum

ok jeszcze raz bardzo dziekuje za odpowiedzi.
pozdro.
haSSan jest offline  
Stary 08.09.2002, 22:20   #10
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spokojnie... akurat z Princo mam bardzo dobre doswiadczenia - wypalane X40 nie zawieraja zadnych bledow! A problem ktory u ciebie wystapil to juz oslawiona wybrednosc nagrywarek Ricoha. W sumie to dziwie sie czemu sie ludzie na nie decyduja jak nie medium speed error to plytki ktore w innych nagrywarach ida spokojnie X40 wypalasz X12...
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: