![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
![]()
Mam od kilku dni (3) pięknego litka LTR-40125w. Wypaliłem już jakieś 40 płytek. Na początku 15 MMORE'ów, kilka AKOSS'ów, z tym, że przy tych ostatnich Nero 5.5.8.2 zaczął wywalać błędy magistrali SCSI/IDE.
Próbowałem nagrać na płytce LG i OK. Czy to w tym momencie wina nagrywary, czy nośników? Win98se, PIII 800Mhz...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Akossy nie cieszą się zbytnim poważaniem, ja sam z dziesięciu przepalilem z szejść (ale zadnych komunikatów o errorach nie miałem, mam lita 40), może masz uwaloną partię ale i tak nie kupuj tych płytek. Ja osobiście polecam Platinium, ale o tym gdzieś już było.
Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#3 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Ja wypalam ostatnio prawie wszystko na Akossach (a to dlatego ze mam je najbliżej domu w sklepie z artykułami szkolnymi
![]() I nie spieprzyłem jeszcze żadnego wypaliłem ich jakieś 40. Moia nagrywarka to LiteOn 24/10/40. Wszystko wypalam w Nero w prędkości 16x. Akoss The Best (jak na razie) ! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2002
![]() |
Ja tez wypalam duzo rzeczy na akoss'ach i wszystko dziala. sasiad nagrywa na nich 32x i tez wszystko smiga.
Akossy sa bardzo dobre a do tego tanie ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
ja kupuje te ze znaczkiem 24x (silver) innych niemam pod ręką !
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Seria AKOSS oznakowana jako 2017141 - 6/10 do piachu.
Ostatnio miałem b. dobra serie "białych" i"czarnych" ESPERANZA. Wystrzegać się "złotych" SAMSUNGÓW 16x, utleniają się w oczach ![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Dzięki za podzielenie się ze mną opiniami. Ale nadal wydaje mi się dziwne, skoro Nero zawiesza się przez 3 minuty na 3% wywala ze trzy errory i nie wali płyty. Jeszcze jedna uwaga na MMORE'ach (16x) 700MB nabrywało mi jakieś 3 minuty, a AKOSSy(24x) - 6 minut.
|
|