![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2003
![]() |
Nagrywarka sony
Mój znajomy posiada nagrywarkę firmy sony o parametrach 24x/10x/40x
i ma pewien problem , co jakiś czas wyskakuje mu ten bład. ( patrz załącznik) Czy to jest wina oprogramowania , nagrywarki , czy płyt , dla porównania ja posiadam nagrywarkę LG o takich samych parametrach i płyty których (te same ) jego nagrywarka niechciała nagrać moja nagrywa bez problemu . Czy istnieje jaki sposób by zmusić lub naprawić ten problemik . 5 miesięcy temu jeszcze nie było takiego problemu. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
obawiam się że coś nie tak jest z nagrywarką... ale mogę się mylić...
zobacz tu ************ Session fixation error writing lead-in (Session fixation error writing lead-in) This error occurs for the same reasons as given in Power calibration area nearly full . ************* Power calibration area nearly full (Power calibration area almost full) This error message generally appears for one of the following reasons. You have written on the CD several times and deleted it. Please use new CD-Rs it is possible that the APM (Energy saving mode) causes this error. Please deactivate the energy saving mode. Or one of the causes listed below Track following error is present.
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Sprawdż nagrywarkę na innym kompie...jeśli objawy bedą identyczne proponuję oddać do serwisu...
![]()
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
sprobuj
pozbyc sie aspi ,jest tu gdzies taki kiler- na cdrinfo-poszukaj,
czsem to pomaga. No i jak nic nie pomoze to postaw system od nowa (format) ![]() ![]()
#5 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: sprobuj
Cytat:
Jesli nie masz najnowszych to mozesz spróbowac zainstalowac je i zobaczyc czy cos to da - znajdziesz je tutaj http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191035445 Natomiast jesli to nie przyniesie rezultatu to mozesz zrobic tak jak wspomniał kolega wyzej tzn usunac te stery - za pomoca pliku killaspi.bat jest w tym pakiecie http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335 Ostatecznie jesli to mozlie to sformatuj hdd postaw sys na nowo i zobzcz czy pomoze. Jesli nie mozesz sprobowac wytestowac nagrywarke u kogos innego - wyeliminujesz wtedy to czy jest winny komp czy nagrywarka / jak sie okazuje niew 100% bo mozliwe ze to cos jeszcze innego / brak jakiegos sterownika albo jakies ustaiwienie / Wg mnie awarie sprzetu nalez brac pod uwage na samym koncu lub gdy widac ze to koniec - to moje zdanie ![]() Jesli masz MOBO / płyte glówna / na chipie VIA zainstaluj VIA HYPERION jak na czyms innym to zainstaluj wszelkie sterowniki. Postaraj sie wyeliminowac wszelkie czynniki - tak powinnismy dojsc co jest nie tak ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiedys mialem podobny problem, ktory w sumie pojawil sie nagle.
Nie wiem jaka tego przyczyna, ale u mnie pomoglo usuniecie calego kontrolera kanalu na ktorym byla nagrywarka, restart i po wykryciu go ponownie przez windows wszystko bylo ok. Jak jeszcze moglbys napisac jaki system ma zainstalowany u siebie Powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Sądząc po obrazku jest to WinXP a co do nagrywarki to wina lezy ewidentlie po stronie niej samej. Wiem bo miałem identyczny problem. Ogólnie uważam nagrywarki Sony za nędzne.
|
![]() |
![]() |
|
|