Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.09.2000, 23:04   #1
pieczara
Gość

MAM POWAZNY PROBLEM ALE NIK SIE NIE ZAINTERESOWAL !!!!!!!!!!!!! CO Z WAMI JEST !!

wiec powtarzam !!

mam HP 9310i jest doslownie paromiesieczna.

uzywam roznych plyt OD :
tdk;
verbatim;
samsung;
basf;
taxdata;
eurodata;
az skonczywszy na :
no name.

programy:
WIN ON CD 3.6 TEXAZ 3.7;
NERO - NAJNOWSZY UPDATE;
EASY CD CREATOR;
CLONE CD - NAJNOWSZY.

nagrywanie plikow na CD/CDRW z hdd jest bezproblemowe

problem :

plyty padaja za czesto! (niektore), nie przegrywaja sie dobrze ani x1 ani x 10 albo wcale sie nie chca.!!!!

czasami podczas przegrywania CDKA ludzie PRZEZ IMAG'EA wystepuje blad BUFFOR UNDERRUN ??
no normalnie AMBA

objawy po nagraniu "dobrze" :

1 wkladam cdra przegranego (lot, image, od x1 do x10) do cdka a cdk nic swista obraca sie i niewidzi plytki

2 jw tyle ze przeczyta ale pojawia sie blad ze aplikacja nie jest aplikacja WIN32 !!!

?
moze laser sie rozlegulowal !!

ludzie pomozcie

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.09.2000, 23:31   #2
suchy
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2000
suchy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moim zdaniem, to nie wina nagrywarki (tymbardziej ze jest podobno nowa), tylko slabego sprzetu (twardziel i cd-rom). Bulem jest tez fakt, ze hp 9300i jest na ide i takie komunikaty dosyc czesto pojawiaja przy nagrywaniu na najwiekszych predkosciach(x10 i x12 inne modele). A sam komunikat "BUFFOR UNDERRUN" oznacza ze nagrywarka chce wypalac ale jest "blokowana" przez slaby hdd lub cdrom (w ogromnym skrocie . Rada jest taka: albo przezucasz sie na scsi, zmieniasz podzespoly lub nagrywasz na mniejszych predkosciach.

pozdrawiam
----
suchy jest offline  
Stary 09.09.2000, 23:36   #3
suchy
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2000
suchy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
i jeszcze jedno, sprobuj nagrywarke ustawic na prace w trybie DMA.
suchy jest offline  
Stary 11.09.2000, 10:14   #4
demostenes
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.06.2002
demostenes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam Hp 9300 i miałem podobne problemy. ( płyta główna Via kt133 + 128 MB ram + IBM 15 GB UDMA 66 ).
Ja sobie poradziłem z tym w następujący sposób po wielu próbach i wielu błędach :
IDE1 : HDD (master ) , CDRom (slave)
IDE2 :CDR HP 9300
Wszystko w trybie DMA.
Po instalacji win98 oczywiście był dramat ale zrobiłem tak :
wywaliłem wszystkie aspi.* ( *aspi*.*) z windows\system.
Zainstalowałem Easy CD Creatora ze wszystkimi poprawkami , a ponet Nero 5.0.2.2 i Clone ale co ciekawe musiłem zaistalować starego 2.5.x.x i od tego momentu wszystko chodzi jak burza . ( miałem kłopoty z WinOnCD 3.7 PE i jego sterownikami do HP choćz bólem serca to jednak z niego zrezygnowałem ) . Aha nie używam EasyCD tylko i wyłaćznier Nero i ClonCD .
Do mojej płyty musiałem zainstalować via 4in1 4.24a ( Via kt133 ) , nie wiem jakąmasz płytę , ale może masz własne sterowniki BusMaster i ATAPI driver.
Polecam zmianę ASPI Driverów zanim zrobisz to co ja.
Wszystko co opisałem jest sprawdzone na moim kompie i wreszcie to dziła jak należy.
W razie pytań pisz.
mszopa@interia.pl
marcin.szopa@fortisbank.com.pl
demostenes jest offline  
Stary 18.09.2000, 22:28   #5
Pasiasty
Gość

JESLI MASZ KOMUNIKAT ŻE APLIKACJA NIE JEST POD WIN32... TO PORÓWNAJ ZAWARTOŚĆ PLIKÓW Z ORGINAŁEM CZĘSTO OKAZUJE SIĘ ŻE ORGINAŁ JEST ZABESPIECZONY A TY O TYM NIE WIEDZIAŁEŚ UŻYJ DOBREGO PROGRAMU NP: CDCLONE A MOŻE PROBLEM ZNIKNIE. MI KILKA RAZY ROZWIĄZAŁO TO PROBLEM. NARA I POWODZENIA

Stary 26.09.2000, 10:31   #6
Jarek
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2002
Jarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przetestowałem kilka programów do nagrywania i na kilku z nich miałem takie objawy że na kilka płyt zawsze mi jakąś zle spalił.
Po wielu próbach najlepiej mi się spisywał Creator Cd 3.5c
był najstabilniejszy i jak narazie nie zniszczył mi żadnej płyty.
Najlepiej przeinstaluj system i zainstaluj jeden program , ja po zainstalowaniu Nero na system gdzie był zainstalowani Creator jóż nie mogłem nagrać żadnej płyty nawet na Creatorze kturego wgrałem po zdeinstalowaniu Nero

Jeśloi chcesz napisz adres ja ci prześlę ten sam program który używam.
Jarek jest offline  
Stary 01.10.2000, 16:51   #7
Sir Albert
Gość

Witka! spruboj zaladowac nowy bios, ale watpie czy cos to da...ja mam taki sam sprzet i takie objawy jak Ty mialem tylko na plytach TDK, caly czas nagrywam na CD-R Basfopodobnych...i mimo ze mam cienki sprzet (P166MMX 48 MBRAM) wszytko smiga jak zyleta nawet na 10x predkosci, tylko przed kazdym wypalaniem sprawdzam dysk Scandiskiem bo moga byc jakies glupoty...nagrywam ok 100CD tygodniowo i jest spox....napisz nara

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: