Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.03.2003, 23:33   #1
matteo
Indywidualista

Data rejestracji: 16.08.2002
matteo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question ATAkowanie taśmy [help] !!!

Może troszkę OT, ale proszę o pomoc
... może najpierw wykreśle opis zamontowanych urządzeń u mnie w kompie

Zaczynając od góry, we wnękach 5,25 jest zamontowane kolejno:

- KIESZEŃ ze starym dyskiem Szajsunga
- DVDrom LiteOn x16
- CDRW LiteOn x40
- [PUSTA WNĘKA 5,25]

Żebym nie robił sobie burdelu w kompie i miał przejrzystą sytuację bez żadnych cholernych kabli -
postanowiłem zmierzyć dokładne odległości między podłączeniami, a płytą główną i wyszło mi coś takiego:

KontrolerI
---------------------------------- złącze podłączone pod płytę
15 cm taśmy połączeniowej
---------------------------------- złącze podłączone pod Barracudę
35 cm taśmy połączeniowej
---------------------------------- złącze podłączone pod kieszeń

KontrolerII
---------------------------------- złącze podłączone pod płytę
25 cm taśmy połączeniowej
---------------------------------- złącze podłączone pod CDRW
15 cm taśmy połączeniowej
---------------------------------- złącze podłączone pod DVD

Mam nadzieję, że każdy rozszyfrował ten "szkic" ^_^
I teraz pytanie zasadnicze, bo coś mi się o uszy obiło ...
Czy można gdzieś w Warszawie (ew. Internet) mogę dostać kable ATA100 robione na zamówienie,
a może ktoś z Was potrafi tak zmajstrować taśmę, aby wyglądało to tak jak na powyższej 'instrukcji'

Sporo taśm, które mam w domu, są za krótkie, ponieważ złącza są trochę źle osadzone :/

Mam nadzieję, że ktos pomoże mi

P.S. To nie jest żart na prima-aprilis

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
matteo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2003, 23:40   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poszukaj na gieldzie, ja kupilem dluzszy niz typowy (15 + 40cm), nie wiem czy ktos to robi na zyczenie bo to troche zegarmistrzowska robota i trudno zagwarantowac ze sie uda. Poza tym ze wzgledu na cene chyba nie warto paprac sie tym.
Stary 14.03.2003, 23:43   #3
Yahol
Gość

Przeluz kieszen pod napedy optyczne, to raz,dwa to te nieszczesna Barracude wsadz do klatki a nie trzymaj jej pod wierzchem obudowy.
Tak jest znacznie bardziej rozsadnie.
Tasmy mozesz kazac sobie zrobic np. na gieldzie, albo moze jak jakis serwisant bedzie sie chcial w to bawic?
Wnioskuje, ze jest to wieksza obudowa niz Midi, w moim BigTowerze max tasma miala 61 cm i musialem przelozyc dysk, teraz ma 42 cm i jest akurat. Dyski mam w klatce i w kieszeniach.
Dlugosci tasm podane przez ciebie sa mimo wszystko duze!
40 i 50 cm!!!!!

Stary 14.03.2003, 23:51   #4
matteo
Indywidualista

Data rejestracji: 16.08.2002
matteo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak przełożę kieszeń pod napędy to będę bez RAMu
Kieszeń jest trochę długa i niżej zahaczałaby o pamięc RAM ...

Barracuda nie może wylądować w kieszeni bo niedługo zaserwuje jej chłodzenie wodne,
natomiast obudowa to Midi Tower (Codegen 6055L) ^_^
matteo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: