![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.12.2002
![]() |
Icewind Dale 2 PL- co zrobiłam źle
Witam wszystkich. Jestem tu nowa ( na forum i w problemach z nagrywaniem płyt), więc wybaczcie mi moje pytanie, ale nie znalazłam na nie odpowiedzi w postach.
Próbowałam przekopiować Icewind Dale 2 PL Clonem 4.2 i niby wszystko poszło dobrze, gra się zainstalowała bez problemu, natomiast gdy próbuję uruchomić pojawia się problem: pokazuje się główne okno, po wybraniu uruchomienie gry blokuje się tzn. gra nie rusza, a CD -rom cały czas pracuje jakby nie mógł dalej odczytać. Próbowałam również przekopiować alcoholem wer. 1.35 i jest to samo. Natomiast gdy włożę oryginalną płytę, gra chodzi bez problemu. Bez problemu również chodzi z wirtualnego dysku. Do nagrywania płyty utworzyłam obraz i dopiero zapisywałam na płycie. Nagrywarka LG 8081B CCDrom Teac 540 Win.XP |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
znaczy to ze zabezpieczen twoj cd-rom nie moze odczytac czyli jednym slowem zle nagrane.sprobuj wrzucic plytke do nagrywarki.zobacz czy dzila.sprobuj nagrac troszke wolniejsza predkoscia.mozesz tez uzyc clony do zczytania zabezpieczen a potem ustwien w clonie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy użyciu programu Clony XXL możesz sprawdzić jakie jest zabezpieczenie (jesli jest), a potem dzięki programowi Profiler ustawisz parametry dla ClonaCD.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.04.2002
![]() |
Moim zdaniem to nagrywarka nie poradzila sobie z zapisaniem poprawnie zgranych zabezpieczen gdyz jest to starszy model.Chociaz po wlaczeniu opcji naprawiaj slabe sektory w CloneCD powinno dzialac.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2002
![]() |
![]()
użyj alcohol 120%, wybierz ustawienie safedisc 2 i powinno zadziałać, chyba że masz żeczywiście starą nagrywarkę i nie daje sobie z tym rady !!!
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|