![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Media Store!!!!!Uwaga!!!
Ostrzegam wszystkich przed płytami Media Store!Ostatnio kolega pożyczył mi dwie płytki.Wkładam jedną do cd-romu a jedną do nagrywarki.Ta z cd-romu pękła a tą w nagrywarce....rozsadziło
![]() Oba napędy Lite-On.Może "nie lubią" tych płytek? I jeszcze prośba o rade. Nagrywarki teraz nie idzie otworzyć,czy nie ma innej rady tylko rozkręcić?Niechciałbym tracić gwarancji ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
zanies do serwisu, oni rozkręcą i wyczyszczą z odłamków, sam nie ruszaj - nie stracisz gwarancji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Jeśli nagrywarka była kupiona w Media,to troche czasu minie zanim dostanę ją z powrotem,prawda?
![]()
![]() |
#4 |
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
nie wiem, pewnie tak, ale lepiej jest troche poczekac niż stracic gwarancje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
na twoim miejscu wyslal bym tez maila do producenta/dystrybutora z zapytaniem "co to za g*** ludzia wciskacie"
![]()
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
Mam z dwadziescia CD-R i trzy CD-RW te uzywam dosyc czesto i jak do tej pory nie mam z ninmi zadnego problemu, przy zakupie tzreba ogladac plytki jak sie da , bo z tych tanszych zdarzaja sie z karbami na krawedziach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Bardzo nie lubię jak ktoś wyciąga wnioski na podstawie 2 płyt.
Ja nagrałem ostatnio około 400 tych płyt i nie pękła mi żadna z nich. Przed włożeniem do cd-rom-u wystarczy obejżeć płytkę, czy nie ma pęknięć i tyle Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.03.2003
![]() |
ja tez uzywam tych plytek dosc czesto i narazie jedna mi padla tzn. wystapil blad przy nagrywaniu ale jak narazie to odosobniony przypadek. Poprostu miales pecha i trafiles na d****te egzemplarze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja zwykle kupuję 2-3 asztuki na próbę, jak jest spoko to kupuję więcej, co do MediaStore żle mi się nagrały 2/2 (dane i muza)i dałem sobie z nimi spokój
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2003
![]() |
Ja tych płytek mam koło 200 są w ciągłym użyciu i jeszcze problemów żadnych nie miałem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Wypaliłem koło stu tych płytek, żadna nie przekrocztła prędkości 16x, a poza tym bywa różnie z odczytem. Wiem tyle, że już ich nie kupię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2003
![]() |
Ja ostatnio kupiłem Mediasonic, i też się zawiodłem, ponieważ 2 z 25 szt odmówiły posłuszeństwa i zapis kończył się niepowodzeniem natomiast po skorzystaniu z wypróbowanych już płyt VERBATIM zapis przebiegł bez problemów i zakończył się sukcesem. Ja polecałbym stosowanie Verbatimków, może są troszkę droższe ale czasem warto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lite-On'ator :-)
Data rejestracji: 06.01.2003
![]() |
Bzdura!!! Wypaliłem już z jakieś 50 tych płytek i nic się z nimi nie działo. Prawdopodobnie były już nadpęknięte od środka zanim je włożyłeś do napędów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Zależy od partii, ja ostatnio musiałem wyrzucić pudełko Verbatimów (10 szt), ale mimo to dalej będę kupował płyty tej marki, taka jednostkowa wpadka nie zniechęciła mnie na razie, tylko Blue Diamond na razie sobie odpuszczę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
czesc pekniec powodujacych rozsadzenie plyty powoduja sami userzy - ZLE wyjmowanie plyty z pudelka (zwlasza slim) moze ja nadwyrezyc przy wew krawedzi... a ja juz widzialem ludzi wyjmujacyh plyty w sposob graniczacy ze zlamaniem jej...
mam 25 mediasonicow - i jak na plyty z nizszej polki nagraly sie ladnie (c1 avg 11/40x, c1 avg 3/8x)
![]() |
![]() |
|
|