![]() |
U mnie sie palily dobrze ale u kumpla na philipsie poszly 3 z 10 i jeszcze mu czytaja jakos dziwnie, ale jego wypalara jest wybredna :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Znajomy przyniosl 10 szt. tych plyt. Wszytskie wypalilem zgodnie z ich indeksem x40 na Teac'u. Na 3 z nich nie dalo sie odczytac nic powyzej 400-450 mb, czyli kocowego fragmentu plyty. Zarowno WSES jak i Nero CD Speed szalaly przy tescie (bledy poza skale pomiaru, czerwonych kwadracikow do bolu). Na wszystkich plytach nagrywalem mp3-ki metoda DAO.
|
Ja dziś kupiłem większą ilość powyższych płytek tyle że z indexem 40x i się zawiodłem. Nagrałem na razie 4 płytki (w tym dwie 24x i dwie 16x) i żadna nie była bezbłędna. Jedna płytka miała nawet około 30% uszkodzonych sektorów - do kosza :( Podobnie jak u Plemnika: Disc ID not allowed.
|
Zaryzykowalem... i w sumie jakos strasznie nie narzekam. Plytki ktore ja zakupilem sa o tyle ciekawe, ze CDRidentifier ktorego zwyklem uzywac do badania plytek twierdzi cos takiego:
ATIP:97m 27s 00f Disc Manufacturer: Disc ID not allowed Reflective layer: Dye (Disc ID not allowed; e.g. Cyanine, Azo etc.) Media type: CD-Recordable Recording Speeds: min. unknown - max. unknown nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849) Pierwszy raz widze cos w stylu "Disc ID not allowed". Walczyłen dalej i CDR ATIP Reader stwierdzil, ze: Media : CD-R/RW media Media : CD-R media Subtype: Medium Type B, low Beta category (B-) Disc(Matrix) Manufacturer : Digital Storage Technology Co.,Ltd - ciekawe czy to producent tych plyt czy tylko wykonawca matrycy?? Recording Characteristics : Long Strategy Type (ex. Cyanine type media) Indicative Target Writing Power : 5 mW Use : Restricted Capacity (nominal) : 702.83 Mb Co do efektow palenia to sa takie sobie ale na divx stykna (mi sie nie spieszy ;-) ) - zalaczam obrazek http://plemnik.zwami.pl/wyniki-all.png |
Cytat:
|
Hmmm wiecie ja nagrywam wbrew zdrowemu rozsadkowi ;-) na jak najtanszych nosnikach (przy czym raczej nie szaleje z predkoscia - najczesciej X20,X24 czasami 16X) i bardzo rzadko sie zdarza zeby jakas plyta mi padla po czasie (juz kilka lat zbierania plytek i jakos na palcach jednej reki moge policzyc to co sie zepsulo - wychodzi na to ze koperty to calkiem niezly sposob przechowywania albo mam wiecej szczescia niz rozumu heheh)
Dzieki za opinie! Do .jpeg - osobiscie nie wpadlbym na pomysl palenia plytek w takiej cenie z predkoscia 40-48 - mysle ze to nie ta liga... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
ja wypaliłem równiutkie 10 sztuk i nie narzekam !
|
Zmieniam zdanie na temat tych płytek i cofam to co wczesniej napisałem właśnie wypaliłem 2 i jest ponad 4% żółtych sektorów na NERO CD SPEED
|
ja wypalałem LITE-ON-em x52 na takich samych tylko x40 ale narazie tylko 3 sztuki kupiłem pare dni temu za 1 zł w sklepie właśnie dla testu jak narazie uważam że są za***iste żadnych żółtych sektorów na NERO CD SPEED.
POZDRAWIAM |
Wiem ze to stary post i sorki za wyciaganie ale mam mozliwosc zakupienia tych plyt za bardzo okazyjna cene wiec chcialbym wiedziec czy warto?? Uzywal ktos?
|
Mediasonic ?
nagrywał ktoś na płytkach Mediasonic 700Mb silver-silver 32x.
Płytki są na Polibudzie we Wrocławiu 80gr/sztuka ? ktoś coś widział/ktoś coś wie ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21. |