![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Medium speed error
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]() ![]() ![]()
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na twoim miejscu raczej poszukalbym plyt, ktore nie beda sprawiac problemow - niekoniecznie beda to akurat drogie verbatimy. Jesli juz chcesz zainstalowac te aspi to dla win98 radzilbym forceaspi. Do pobrania tutaj: http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...0335&baza=soft
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
O widze ze kolejny "fan" RICOHA ... ma MSE ![]() a teraz na powaznie linki do postów gdzie wszystko jestkrok po kroku wyjaśnione: http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...um+Speed+Error http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...um+Speed+Error http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...um+Speed+Error http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=12113 W ostatnim linku jest post z kolejnymi linkami ! Życze powodzenia i pozdrawiam ! |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
[QUOTE]Laser napisa***322;(a)
[B]Witam ! O widze ze kolejny "fan" RICOHA ... ma MSE ![]() ALE JA NIE MAM RICOHA TYLKO AOPEN'a!!! A może AOpen to wielkie G... ![]() Spróbuję najpierw palić inne płyty. Do te pory to były: 'Imation', 'Lead Data', oraz fabryczny (w zestawie z palnikiem) AOpen. Może to są szuwaksy ![]()
#9 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
[QUOTE]JaBaal napisa***322;(a)
[B] Cytat:
No to widze ze nie tylko RICOH ma ten problem ! Zacznij kupować lepsze nsniki i powinno być ok bo właśnie jakośći uzytego nośnika dotyczy ten błąd ! Pozdrawiam ! |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
A jakie są DOBRE? Nazwy nic mi nie mówią... Jaki jest dobry link do tego tematu?
#11 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Re: Dobre płyty
Cytat:
Na poczatek polecam Ci kupować płyty z wyzszej półki - VERBATIM, TDK, DYSAN ... w każdym razie te powyzej 2.20 za sztuke. Jak kush troche popalisz to mozesz zaczac z tymi tańszymi - przekonasz sie sam ze czasami jest tak ze dwie płyty z tej samej seri są zupełnie inne i na przykład przy jednej bedziesz miał MSE a przy drugiej nie! Co do linka z testami płyt .. to muszisz poprzegladać forum jest jeden post z testem płyt tylko na chwilę obecną nie moge go znalesć ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na moim ricohu verbatimy i TDK zawsze chodzily OK, poza tym jeszcze platinum, gardzil natomiast esperanza. Naucz sie nie kupowac wiekszej ilosci plyt naraz bez wczesniejszego sprawdzenia co na to powie twoja nagrywara hehe
![]() PS Laser - troszeczke sie zdublowalismy, ale mam nadzieje ze nie szkodzi ![]() Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 07.11.2002 o godz. 21:26 |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
![]()
AOpen robi swoje nagrywarki używając "wnętrzności" Ricoha - stąd masz technologie Justlink i JustSpeed, które są pomysłem Ricoha. Ponieważ MSE występuje u Ricohów - to też występuje u AOpenów. Spróbuj po kolei instalować ASPI: ForceASPI (jest to poprawina wersja ASPI 4.6), ASPI 4.7, ASPI 4.71, ASPI 4.72 (najnowsza). Za każdym razem przy instalacji nowego ASPI wykasuj aktualnie wgraną wersję - rób to za pomocą KillASPI.bat - plik do uruchomienia z poziomu dosa, znajdujący się w pakiecie ForceASPI. Ja osobiście posiadam Ricoha x24x10x40 i zauważyłem, że na niektórych Platinumach są błedy MSE (7 z 25 szt. z wałka, x40). Te co miały te błędy Nero wykrywało, że można nagrać max z x12 prędkością - często mi się tak zdarza przy różnych płytkach - zamiast x24 jak jest na na wydruku idzie "z bezpieczną" prędkością x12. Najlepiej nagrywa mi się na Princo Budged 700MB Slim x48 (bez problemu x24 u mnie), Dysan 700MB x24 Slim, niektóre Titanum 700 (te ze złotą powierzchnią na górze x24, ale nie te x32 z białą powierzchnią) i uwaga na TDK x40 i x48 pakowanych w grubych pudełkach idzie z max x12 (wersje metalic i x-speed).
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Są efekty!!! :-D Po zmianie w systemie plików palnik zaczął mi działać!
![]() ![]() ![]() ![]()
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
![]()
O jaki system plików Ci chodzi? Co i gdzie zmieniłeś?
|
![]() |
![]() |
|
|