![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
soft do backup***39;u
Cześć,
czy zna ktoś jakiś dobry soft do backupu na cdr, który umożliwiałby okręślenie czasu nagrania ( schedule ), kompresowałby automatycznie dane i oczywiście wypalał płytę. Znalazłem tylko <b>Disksafe 1.7</b>, ale program nie jest rozwijany i niestety nie ma kompresji, a danych mam dosyć dużo i koniecznie muszą się zmieścić na jedną płytę a możliwe jest to tylko po kompresji. Backup musi być automatyczny, odpadają rozwiązania, że najpierw kompresuję np. zipem a później wypalam np. nero. <b>Pozdrawiam Zibbizib</b> |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Witam
Rozumiem, że zależy Ci na programie do backupu, który obsługuje nagrywarkę? Znam dwie takie aplikacje. Najlepszy będzie chyba Veritas Backup (czyli to, co powstało z Seagate Backup a wcześniej Arcada Backup). Z tego co wyczytałem w opisie, program ten umożliwia nagrywanie płytek CD. Nie wiem jednak co się dzieje podczas przejścia z pierwszej na kolejną - gdy danych jest tyle, że nie mieszczą się na jednej płytce. Mam nadzieję, że program działa poprawnie, bo jest to aplikacja bardzo droga, konkurująca nawet z ArcServem. Drugim programem obsługującym CD jest NTI Backup - przewijał się na CDRINFO. Testowałem jakąś wersję, ale od tego czasu pojawiło się uaktualnienie. Aplikacja jest shareware'owa. Podczas moich prób nie poradziła sobie poprawnie przy zmianie płyty z 1 na 2 (chociaż zażądała drugiej). Ale może to kwestia kiepskiego sprzętu, na jakim pracowałem. Nie bardzo chciało mi się dokładnie sprawdzać, bo i tak nie kupilibyśmy aplikacji. Pozdrwiam Zolw_ |
![]() |
#3 |
Gość
|
przetestowałem NTI Backup - działa idealnie, spełnia całkowicie moje oczekiwania.
Dzięki |
![]() |
|
|