![]() |
hehe
ja mam ricoha mp7120a (12/10/32x) kupiona w grudniu 2000 i od roku zaczal sie ten blad :-( dalem do reklamacji i nie przyjeli (chamy)... bios uaktualnilem z v1.10 do v1.30 (najnowszy) i nic... sadze, ze nie ma rozwiazania na ten problem - to zalezy od plytek, bo niektorych nie chce zmielic nawet przy x2 (dao) a inne leca z x12... zauwazylem tez, ze plytki ktore nie chce leciec nawet x2 (dao) bez problemu mieli w trybie track at once przy x12 - dzisiaj akurat sprobowalem i poszlo, ale nie wiem czy to regula czy szczescie!
ah ten ricoh... ciekawe czy ktos nam pomoze! |
Re: hehe
Cytat:
Ja na MP7240 miałem MSE i po zainstalowaniu ASPI Adapteca jak ręką odjął. |
Kiedyś ktoś pisał że problemem może być nagrzewanie się nagrywarki. Mam MP7163 i też na różnych płytach wyskakiwał ten bład. Podpiołem pod napęd wentylator i teraz nagrywarka wypala wszystkie płyty jak leci i to x16.
|
Cytat:
O jaki stary temat :) Ale zgadza sie ostatecznie podjelismy dyskusje na temat MSE i wyszło na to ze nagrawarka moze sie przegrzewac ... BTW: Ja RICOHA juz pewien czas temu sie pozbylem :) |
Ja nadal swojego posiadam i od pewnego czasu nie mam już żadnych problemów z tym komunikatem. Nie wiem czy to dzięki płytom umożliwiającym bardzo szybki zapis, może nowa wersja nero?........
W każdym razie teraz mi wypala wszystko i bez zająknięcia. :jupi: Wygląda na to że Ricoh im starszy tym lepszy ;) |
Ricoh był moją drugą nagrywarką (przedtem Philips). Po tygodniu pracy i ok. 50 skopanych płytkach - Medium Speed Error (rzecz jasna) - sprzedałem go i kupiłem Teac'a. Od tej pory używam maszynek tylko tej firmy i nie nażekam. Polecam wszystkim takie wyjście.
Pozdrówka :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:31. |