![]() |
Mam pomysl - pojawia sie tu dosc czesto temat ktore plytki sa dobre albo co myslicie o takich i siakich plytkach itd itp..... Uwazam ze najbardziej obiektywna ocena to sprawdzenie ich wlasnie na dowolnym RICOHU hehehe. Ludzie, ricoh prawde wam powie ;D :p
|
ten sam problem u mnie :))
RICHOH :)) |
Aha co do omijania sprawdzania prędkości zapisu - jeśli wypalasz w Nero to wejdź w zakładkę WYBÓR NAGRYWARKI / OPCJE / odhacz opcje JUST SPEED jest to wspomniany już system sprawdzania max prędkości zapisu płyty.
PZD_RW Laser ! |
Witam !
Skąd ja to znam! Wszystkie RICOHY bez wyjątku są wybredne! Osobiście wypraktykowałem na MP7163 i aktualnym sprzęcie MP7240 i czasami nawet EMTEC'ów nie chce ruszyć przy prędkości 4X!!!! Postępuj tak jak wspomniał grzeniu (r) ale to nie reguła zależy odpartii płyt ! PZD_RW Laser ! |
Moj rocih tez cos takiego wypisywal przy esperanzach zielonych. Pomagalo jedynie kilkukrotne zapodawanie mu takiej plytki albo zostawienie jej na pozniej. Jak juz ja zalapal to nagral OK. Oj ricohy sa dosc wybredne co do plytek i trzeba wczesniej wyprobowac zanim kupi sie wieksza ilosc. 8)
|
medium speed error:(((
da sie jakos ominac sprawdzanie przed nagrywaniem cedeka pod wzgledem szybkosci?? kupilem 100 plytek 2 nagraly sie spox reszta ciagle wywala medium speed error:( u kumpla ida normalnie z pelna szybkoscia x16 ja mam ricoha x12 i *** wywala bledy...moze cosik trzeba przestawic zeby nie sprawdzal?:) w clone CD mam to samo tez bledy wywala...raz nagrywa x4 raz x2 a jezcze jak mu sie podoba to nie nagrywa...jakies pomysly??
dzieki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:44. |