![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Witam
Panowie dajcie na luz. Problem MSE nadal istnieje i to w skali międzynarodowej - wystarczy spojrzeć na jakiekolwiek listy dyskusyjne serwisów poświęconych nagrywaniu (cdrfreaks, cdrlabs). U mnie z 25 płyt ze szpindla Platinum 700 (x24) 4 okazały się nie do nagrania ze względu na MSE. To jest wynik po wgraniu nowego biosa z cdrinfo.pl o numerze 2.08. Wcześniej było gorzej. Wg mnie problem leży po stronie OPC czy jakoś tak ten system się nazywa - system ustawiania mocy lasera po przebadaniu płytki tuż przed nagraniem - u Ricoha jest on zbyt czuły albo niedopracowany i słabiej wykonane płytki "idą się kochać". To jest moja teoria, czas pokaże co z tego wyjdzie. LASER - za jakiś czas napiszę jak się nagrywa mi na innych CDRach - wiesz coś nt TRAXDATA x24 ? Panie Majonez radzę lepiej zwracać uwagę na kaleczenie polskiego języka na tej liście dyskusyjnej niż "ganienie" za zwykłe posty - nie mówię o neologizmach, ale o "analfabetycznych wtopach" niektórych osób. ![]() A propos: Z którego klanu Majonez pochodzisz : Helmans czy Winiary? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|