Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.07.2002, 13:51   #1
GearHead
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.04.2002
GearHead w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Jak zrobic kopie oryginału Warcraft 3 PL?

Witam wszystkich,

Mam kupiony oryginalny Warcraft 3 PL z CD-Key'em, pudelkiem, itp.
Zainstalowałem go, tylko ze potem do samego startu gry musze wlozyc plyte. Jak tylko wystartuje, to moge ja wyjac, ale wolalbym przy takim startowaniu nie korzystac z oryginalu tylko z jego kopii. Jak to skopiowac, zebym mogl startowac z kopii oryginalu Warcrafta?

Mam nagrywarke TEAC 40x12x48, oraz CloneCD 3.3.4.1

Z gory dzieki za pomoc!

GearHead
GearHead jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.07.2002, 15:34   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
sa dwie drogi

instalujesz nowego clona (nigdy nie zaszkodzi - ja mam wersje 4.x.x.19)
kopiujesz tak jak sd2 tylko dodatkowo subkanaly

nagrywasz tak jak sd2 - uzywajac opcji amlify weak sectors i modlisz sie zeby taki boski TEAC nagral to jednak dobrze, bo ta nagrywarka teoretycznie tego nie umie...

droga druga (podazaj droga swiatla Luke...) to sciagasz cracka i juz nie musisz miec plyty w napedzie przy starcie...

(jesli posiadasz oryginal jest to jak najbardziej legalne)

wiecej szczegolow w bardzo obszernym poscie ktory byl tu jakis czas temu - opcja search ci pomoze
Stary 29.07.2002, 15:35   #3
Sobol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 20.02.2002
Sobol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na dole jest funkcja "szukaj", wpisz tam warcraft, a dostaniesz pare stron na ten temat.
Stary 29.07.2002, 17:27   #4
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)

droga druga (podazaj droga swiatla Luke...) to sciagasz cracka i juz nie musisz miec plyty w napedzie przy starcie...

(jesli posiadasz oryginal jest to jak najbardziej legalne)

No wiec nie jestem co prawda pewien ale wydaje mi sie, ze nawet jak posiadasz oryginal to uzywanie cracka jest i tak nielegalne.
Weron jest offline  
Stary 29.07.2002, 22:10   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
po krotkiej rozmowie z moim kolega prawnikiem (aplikant przy Prokuraturze Krajowej) wiem ze: z polskiej wykladni prawa takie dzialanie jest legalne i nie narusza praw licencjonodawcy (czyli Blizzad'a) - naturalnie zakladajac posiadanie legalnej wersji W3
Stary 29.07.2002, 22:16   #6
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
heh, skoro jesteśmy przy prawie, to chyba macie rację, wolno używać cracki mając oryginalne kopie, ale przecież to jest ingerencja w kod, zmiana programu, a to jest już zabronione.... Ale kto się tam będzie tym przejmował, wszyscy mamy nagrywarki i lejemy na polskie prawo:-D
Stary 29.07.2002, 22:53   #7
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
po krotkiej rozmowie z moim kolega prawnikiem (aplikant przy Prokuraturze Krajowej) wiem ze: z polskiej wykladni prawa takie dzialanie jest legalne i nie narusza praw licencjonodawcy (czyli Blizzad'a) - naturalnie zakladajac posiadanie legalnej wersji W3
Wiec ja rozmawialem ze znajomym policjantem, ktory parokrotnie bral udzial w zabezpieczeniu sprzetu na ktorym zostal znaleziony ***** mimo posiadania licencji przez te firmy i wspoldzialal on z organizacjami zwalczajacymi piractwo w tych sprawach gdzie to na ich wniosek zabezpieczal sprzet.
Co do tego prawnika tak ale wlasna interpretacja prawa w tym przypadku nie jest wskazana , gdyz jaki kolwiek prawnik formalnie ci sie w taki sposob nie okresli gdyz ukrecilby by bata sam na siebie.
Wiec biorac pod uwage , nikt oficjalnie ci tego nie powie a coza tym idzie do chwili obecnej jest to karane w jaki kolwiek sposob jest to ingerowanie w gre bo patrzac inaczej sam blizard dalby ci moc dac craka na plycie albo zrobic gre w ten sposob abys mogl grac bez niej a co za tym idzie moglbys ja rozpowszechniac , a tak wogole aplikant nie ma raczej nic do powiedzenia w tej sprawie.
Co prawda nie czytalem licencji ale czy pozwala ona na ingerowanie w
gre? Chyba nie.
Poza tym blizard nie robi gier w ktore mozna ingerowac , nie jest to linux ktory jest tworzony przy wielu uzytkownikow.
Weron jest offline  
Stary 29.07.2002, 23:24   #8
Weron
All Eyez On Me

No wiec postanowilem przeczytac licencje i o to co tam mozna znalezc miedzy innymi

...A. Zgodnie z niniejszą Umową Licencyjną, Użytkownik nie może, w części ani w całości, kopiować, fotokopiować, reprodukować, tłumaczyć, rekonstruować, modyfikować, wydobywać kod źródłowy, dekompilować, tworzyć produkty w oparciu o Program, ani też usuwać z niego oznaczeń i znaków firmowych, bez uprzedniej pisemnej zgody Licencjodawcy.

B. Program jest licencjonowany jako pojedynczy produkt. Poszczególne jego części nie mogą być używane na więcej niż jednym komputerze.
Program jest chroniony prawami własności obowiązującymi w Anglii, międzynarodowymi umowami i konwencjami na temat praw własności i innymi prawami. Wszelkie prawa są zastrzeżone. Program zawiera pewne materiały podlegające licencji, a firma Blizzard i jej licencjodawcy mogą dochodzić swoich praw w przypadku jakiegokolwiek pogwałcenia niniejszej Umowy....

Wiec bez zlosliwosci Sid ale twoj znajomy musi sie jeszcze duzo nauczyc.

No i na koniec
Nieznajomosc prawa nie zwalnia od odpowiedzialnosci karnej.

P.S.
Sadze, ze to rozwiazalo juz wszelki watpliwosci co legaalnosci crackow a napewno w tym przypadku.
Weron jest offline  
Stary 01.08.2002, 11:51   #9
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Warcraft 3 PL jest zabezpieczony SecuROMem firmy sony w najnowszej wersji. Bledow na plycie nie ma tylko ukryte dane Odczyt Clonem z subkanalami - pelne 96 dla audio i danych z predkoscia 8x - dla pewnosci, natomiast zapis - zaznacz tylko "zamknij ostatnia sesjse"

Pozdrawiam.

Twoje uprawnienia: