![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
LG 32x czemu ona nagrywa najmniej 8x a nie np.4x audio
Moja nagrywarka plytki audio wypala 8x mniej juz nie moge czy mozna sciagnac jakis patch np. do nero albo inny programik zeby bylo 4x
I jeszcze jedno pytanko nie wiem czemu ale moze dlatego ze wypalam 8x plytka po wypaleniu na niektorych sprzetach wali bardzo basami Bylbym wdzieczny za pomoc dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
bo twoja nagrywara tak ma ze najmniej 8x i nic na to nie poradzisz
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
ten problem czesto wystepuje na [4]LG[/4], a jak jest z reszta nagrywarek?
HP cd-r16 wypala x2/4/6/8/10/12/16 (?) |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
A ja wlasnie dlatego oprocz nowej zostawilem sobie stara poczciwa LG 8080B
![]() ![]()
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Ale o co wam wlasciwie chodzi? slyszycie roznice miedzy plytka nagrana X8 i X4?!??! nie przesadzajmy jak ktos jest takim audiofilem (w dodatku z pokaznym portfelem bo sprzet na ktorym slyszalna bylaby taka roznica tez nie kosztuje kilka tylko kilkadziesiat tysiecy zl) to niech kupiuje nagrywarki np Yamahy z dodatkowymi systemami do polepszenia jakosci audio.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Cytat:
Nagrywanie z niskimi predkosciami nie zawsze jest "dobre" dla plyt audio. Chodzi oto, ze nalezy nagrywac plytki audio ze srednia predkoscia w szczegolnosci gdy nagrywarka nie ma mozliwosci kalibracji. Krotko piszac najwieksze znaczenie ma moc wiazki lasera przy minimalnych predkosciach zbyt duza przy maxymalnych zbyt zbyt mala stad "nie dogrania" skrzypenia, syczenia itp. A yamahy z tymi systemami to tylko chwyt reklamowy, nie maja one wiekszego znaczenia Plemnik , gdyby kots byl audiofilem ze sporym portfelem to nie musialby kopiowac plyt, tylko uzywal oryginalow ![]()
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Yamahe podalem jako przyklad bo tylko o niej slyszalem ze cos dodatkowego do nagrywania audio ma. A czt audiofile z duzymi portfelami nie nagrywaja plyt to nie wiem bo ani audiofilem nie jestem ani niestety nie naleze do grupy ludzi z duzymi portfelami ;D
|
![]() |
![]() |
|
|