Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.01.2003, 10:46   #1
RedDevil
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.01.2003
RedDevil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mitsumi CR-2801TE - POMOCY

Cze mam pytanko jestem posiadaczem dosc starej nagrywarki a mianowicie Mitsumi CR-2801TE niestety ale moge nagrywac tylko plyty 650 MB co zrobic zeby nagrywala rowniez 700 MB wiem ze taka mozliwosc istnieje. Niewiem moze jakis nowy Bios ale skad go sciagnac ? Podalby mi ktos w razie czego dokladny link dzieki POZDRAWIAM

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.01.2003, 11:12   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zobacz tu, jest tam wersja 1.10 nie wiem czy rozwiaze to twoj problem ale sprawdz
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2007182855
Stary 29.01.2003, 11:17   #3
RedDevil
Nowy na forum

Dzieki to chyba bedzie to czego szukam. Jest tu ktos taki kto probowal sie z tym bawic ? I czy mu sie udalo ??
Stary 29.01.2003, 14:47   #4
vasco3
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.08.2002
vasco3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Majac kiedys ta nagrywarke (milo ja wspominam), zmienilem bios i moglem uzywac plyt 700 MB - niestety, nie pamietam jego numeru na 100%, ale chyba to ten!
vasco3 jest offline  
Stary 30.01.2003, 10:03   #5
RedDevil
Nowy na forum

Sciaglem nowy Bios ze stronki wesja 1.10 mysle ze to chyba ta ... po rozpakowaniu zipem wypakowaly mi sie dwa pliki jeden to FLASH.EXE drugi natomiast MP110D28.MAR klikajac na niego probuje sie otworzyc program Microsoft Access jednak nic mi nie wyswietla zadnego teksu ... klikajac natomiast w plik FLASH.EXE otwiera mi sie okienko DOS-owskie i wyswietla mi nasepujacy tekst:

[B]Usage: flash < filename >[B]
[B]Example1: flash new_data1.cip[B]
[B]Example2: flash new_data2.mar[B]
[B]Example3: flash new_data3.hex[B]

[B]Hit <SPACE> key to return to main menu ![B]
_

Niewiem za bardzo jak sie za to zabrac. Czy ktos zna sie moze na tym ?? Prosze o pomoc.... w jaki sposob mam postapic krok po kroku ??
Stary 30.01.2003, 19:40   #6
RedDevil
Nowy na forum

Czy jest ktos w stanie mi pomoc w tej sprawie ??
Stary 04.02.2003, 23:01   #7
br0mba
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2003
br0mba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
RedDevil napisa***322;(a)

Niewiem za bardzo jak sie za to zabrac. Czy ktos zna sie moze na tym ?? Prosze o pomoc.... w jaki sposob mam postapic krok po kroku ?? [/B]
przegraj oba pliki do glownego katalogu dysku C:
uruchom komputer z opcja "Tylko wiersz polecen" (menu z taka opcja uzyskasz wlaczajac komputer z wcisnietym klawiszem F8)
wpisz w linni polecen flash MP110D28.MAR
potem musisz postepowac zgodnie z komunikatami wyswietlanymi na ekranie, nie pamietam co tam bedzie, ale na pewno nie resetuj komputera, poczekaj do konca procesu az program zakonczy dzialanie i juz bedziesz mogl sie cieszyc wersja oprogramowania 1.10 i mozliwoscia uzywania plyt 700MB
br0mba jest offline  
Stary 05.02.2003, 21:29   #8
RedDevil
Nowy na forum

Wielkie dzieki .... !!

Twoje uprawnienia: