![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
Problem Z NagrywarkĄ Liteon
Posiadam LiteOn-LTR-40125S, od ponad pół roku. Przez kilka miesięcy wypalała doskonale, bez żadnych problemów. Od kilku tygodni, nie chce w żaden sposób wypalać płyt audio (zarówno przegrywanie, jak i tworzenie komilacja z plików mp3). Dzieją się z nią przeróżne rzeczy, nie może zastarować, w trakcie wypalania nagle pojawia się error, czasem spada bufor odczytu. CO by się nie działo, nie wypala płyt audio. Nie ma natomiast żadnych problemów z wypaleniem płyt z danymi. Nagrywam programem Nero 5.5.8.0.
Przeinstalowałem tego Nero ponownie i dalej nic. Żeby było śmieszniej, pojechałem do serwisu, gdzie wszystko było ok i na miejscu płyta audio się spokojnie wypaliła. Serwisant zalecił mi reinstalację systemu (win XP). Czy ktoś może mi pomóc i doradzić co z tym zrobić? nie jestem informatykiem i generalnie zbyt dobrze na kompach się nie znam? A może jest w Krakowie jakiś informatyk, który zna się na takich sprawach, któy mógłby odpłatnie pomóc mi coś z tym zrobić? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: Problem Z NagrywarkĄ Liteon
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Zauważyłem jeszcze, że w trakcie nagrywania nagle gwałtowanie spada poziom bufora odczytu, tak by po kilku sekundach znów podskoczyć do 100%. Parę sekund OK, potem znowu gwałtowny spadek do 0% i tak w kółko. Może to ma jakieś znaczenie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
wydaje mi sie ze problem tkwi w przeciazeniu kompa w momencie nagrywania - jak jedziesz audio z mp3 to pamietaj ze nero musi empetrojke rozkompresowac do wav i dopiero wyslac ja do nagrywarki - jak masz powlaczane jakies programy dzialajace w tle to komp nie nadarza
sprawdz jescze czy nagrywara ma wlaczone DMA (manager urzadzen-->kontrolery IDE--->kontroler pomocniczy--->zakladka DMA - jak nie ma to wlacz a jak sie nie da wlaczyc to odinstaluj ten kanal kontrolera i zresetuj system - powinno sie wlaczyc), ZDEFRAGMENTUJ DYSK TWARDY i powylaczaj zbedne programy (najwiekszymi zapychaczami sa kazaa i antywirusy) i wtedy przetestuj - ale jednak tradze ci przeinstalowac system od zera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
bardzo dziękuję za pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Nic nie napisałeś o prędkości z jaką nagrywasz. Może trochę zwolnij (dla muzy max x8 ).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dzieje się tak nawet jak nagrywam 2x, a kiedyś nagrywałem muzę 40x i było wszystko ok
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|