![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
![]()
mam pytanko jak w clonne xxl wyskoczy mi zabespieczenie nie do skopiowania (ostatnia czaszka) to jak sobie mogę poradzić wtedy z taką płytą czy alco 120% sobie poradzi:cool:
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Re: skanowanie płytek
Gdybys tak jeszcze powiedzial o jakie zabezpieczenie chodzi...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
![]()
czy poprostu są takie zbespieczenia gdzie colony sobie nie poradzi tak do wiadomości
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2002
![]() |
Ja mam jedno pytanie dotyczace zabezpieczenia TAGES. Jesli jest nie do skopiowania, to czemu producenci gier (np. EA,....itp)nie zabezpieczaja swoich wyrobow, wlasnie tym zabezpieczeniem?
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
Re: Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
http://wiem.onet.pl/wiem/01381b.html Chodzilo mi o DOKLADNA kopie a nie jakies patche. Wykonanie kopii (czyli DOKLADNEGO odwzorowania) plyty zabezpieczonej TAGES jest jak na razie nie do wykonania.Wynika to ze specyfiki samego zabezpieczenia ktore jest nie do "obejscia" przez programy do kopiowania plyt. Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
![]() Pozdrawiam weekendowo Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() |
Re: Re: Re: Re: Re: skanowanie płytek cd
Cytat:
Czy da sie zrobic kopie 1:1 Tages? Nie. Czy da sie zrobic dzialajaca kopie Tages widziana przez zabezpieczenie jako oryginal? Tak. Co do kopii 1:1 i terminologii. W zasadzie jesli chodzi o zabezpieczone plyty pomijajac stary SecuROM to nie ma czegos takiego jak kopia 1:1. Nawet bledne sektory wstawiane przez CloneCD i inne programy roznia sie od tych oryginalnych i w niektorych napedach mozna to wykryc. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() Chodzilo mi tylko i wylacznie o zagadnienie skopiowania TAGES. Obaj zgadzamy sie w temacie ze sie NIE DA. Natomiast obaj wiemy rownie dobrze ze mozna wykonac "kopie zmodyfikowana" ktora bedzie dzialac. (vide 12.04.2001.Moto.Racer.3.FairLight ![]() Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Panowie, nie łapmy sie za słowka... Kiedy mówiłem że TAGES jest nie do złamania to chodziło mi o to że nie da sie wykonać dokładnej kopii takiej płyty. A to że da się coś potraktować crackiem albo patchem to juz zupelnie inna bajka. I nie jest zadnym odkryciem fakt ze wszystko mozna zlamac 8)
Patrze na link który zapodał VLuka i dalej twierdze że nie da się skopiować (przynajmniej na razie) CD zabezpieczonego TAGES. A jeśli chodzi o pytanie po co komu możliwość kopiowania 1:1 takich zabezpieczonych płyt to podam prosty przyklad - Jeśli wpadnie komuś w ręce oryginalna zabezpieczona płyta i zechce ja skopiować to co ? Ile osób poradzi ze stworzeniem własnego patcha czy cracka ? Owszem, można iść na giełde albo szukać w sieci, ale to nie to samo co możliwość wykonania kopii 1:1. Nie wspominam już o właścicielach legalnych płyt zabezpeczonych TAGES, którzy w domowych warunkach nie sa w stanie wykonać kopii bezpieczeństwa ![]() Aha, i żeby było jasne to mówiąc o kopii 1:1 nie mam na mysli porównywania ich pod mikroskopem ![]() Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 23.11.2002 o godz. 20:14 |
![]() |
![]() |
|
|