![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
![]()
Dziwna sprawa. Jak chce wypalic audio cd obojetne czy Feurio, Nero, CloneCD to nie moge wybrac mniejszej predkosci niz 8X. Raz jakims cudem wybralem 4X i sie nagralo ale pozniej na takiej samej plycie znowu nie moglem zejsc ponizej 8X. Kiedys byly dostepne wszystkie predkosci. Czy ktos wie jak zmusic nagrywarke do zwolnienia predkosci zapisu ? To chyba niemozliwe abym nie mogl nagrywac z chociazby minimalna predkoscia ? Jak to mozliwe ? MOja nagrywarka to LG GCE-8400B
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Ta nagrywarka nie moze nagrywac wolniej niz 8x, nawet jak ustawisz ja np w Clonie na 1x to i tak bedzie szla 8x.
Taka jej uroda. Nowe nagrywarki, pomijajac Yamahe F1, nie obsluguja skrajnie niskich predkosci, 1x,2x,4x. I tyle. |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Zycie palacza jest ciezkie i pelne niespodzianek
![]() Poszukaj na stronie glownej CDRInfo-testy nagrywarek. |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.12.2002
![]() |
Napiszę tak.
Jeżeli chcesz nagrywać z małymi prędkościami, to ja mam idealną nagrywarkę HP x2 i mogę się zamienić na tego LG. ![]() ![]() ![]() Szczerze mnie zastanawia dlaczego mając taką nagrywarę, chcesz tak wolno wypalać. Ja palę na LG 32@40 na max prędkości i płytki zawsze chodzą nawet audio. Może u Ciebie faktycznie są jakieś problemy, ale moim zdaniem 4x,to trochę przesadna prędkość. Moim zdaniem schodzenie poniżej 16x nie ma sensu, ale to jest tylko moje zdanie, z którym nie każdy musi się zgadzać. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
![]() A dlaczego, to poszukaj na forum ![]() Tak wiec ja sie z toba nie zgadzam a sadze, ze wiekszosc - tez. |
|
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.12.2002
![]() |
Posty...
Czytałem i nawet w jednej napisałem pewną teorię, którą słyszałem. Post- Ankieta: CD-Audio Nagrywam płyty dla różnych ludzi i jak na razie nikt jeszcze mi nie powiedział, że ma problemy z jakąś płytką. Jak będą problemy, to będą powody do myślemia nad przyczynami. ![]() Może odtwarzacze CD-audio gubią się w czytaniu dlatego, że mają do czynienia ze zróżnicowanym zapisem wynikającym z różnych prędkości podczas nagrywania. Czyli najlepsza by była stała prękość podczas nagrywania, jeżeli oczywiście jest tak jak napisałem. Ostatnio zmieniany przez Adier : 16.03.2003 o godz. 20:13 |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Miałem tę nagrywarkę --- płytki CDR można nagrywać minimum 8x, płytki CDRW - minimum 4x. Nic tu nie pomoże --- ale wszystko jest ok. Audio nagrywane 8x (czytane też 8x) chodzi idealnie i nie ma potrzeby nagrywania wolniej. Miałem te same obawy bo kumpel zalecał by audio nagrywać jak najwolniej np. 4x. Ma rację -- trzeba nagrywać wolno -- z przyczyn opisanych w artukułach cdrinfo. Ale wierz mi (nagrałem nią niejedno audio) -- 8x jest ok. a kumpel miał o wiele starszą nagrywarkę która dawała nawet 2x. Sugestie co do zamiany rozumiem - też takie swego czasu otrzymywałem. Nagrywarkę wspominał miło -- była pierwszą...
Pozdrawiam
|
|