Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.03.2003, 21:59   #1
lasota
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.03.2003
lasota w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy moj LG GCE-8400B nie chce nagrywac wolniej niz 8X

Dziwna sprawa. Jak chce wypalic audio cd obojetne czy Feurio, Nero, CloneCD to nie moge wybrac mniejszej predkosci niz 8X. Raz jakims cudem wybralem 4X i sie nagralo ale pozniej na takiej samej plycie znowu nie moglem zejsc ponizej 8X. Kiedys byly dostepne wszystkie predkosci. Czy ktos wie jak zmusic nagrywarke do zwolnienia predkosci zapisu ? To chyba niemozliwe abym nie mogl nagrywac z chociazby minimalna predkoscia ? Jak to mozliwe ? MOja nagrywarka to LG GCE-8400B
lasota jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2003, 22:06   #2
Yahol
Gość

Ta nagrywarka nie moze nagrywac wolniej niz 8x, nawet jak ustawisz ja np w Clonie na 1x to i tak bedzie szla 8x.
Taka jej uroda. Nowe nagrywarki, pomijajac Yamahe F1, nie obsluguja skrajnie niskich predkosci, 1x,2x,4x. I tyle.

Stary 14.03.2003, 22:07   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moze wtedy udalo ci sie nagrac na cdrw 1-4x?
Stary 14.03.2003, 22:14   #4
lasota
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.03.2003
lasota w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Ta nagrywarka nie moze nagrywac wolniej niz 8x, nawet jak ustawisz ja np w Clonie na 1x to i tak bedzie szla 8x.
Taka jej uroda. Nowe nagrywarki, pomijajac Yamahe F1, nie obsluguja skrajnie niskich predkosci, 1x,2x,4x. I tyle.
Ale dlaczego nie moze ? Rozumiem ze moze byc problem z przyspieszeniem, ale zeby ze zwolnieniem nagrywarki ? Gdzie moge znalezc o tym wiecej informacji ? Artykul etc ?
lasota jest offline  
Stary 14.03.2003, 22:24   #5
Yahol
Gość

Zycie palacza jest ciezkie i pelne niespodzianek
Poszukaj na stronie glownej CDRInfo-testy nagrywarek.

Stary 15.03.2003, 16:48   #6
Adier
Bywalec

Data rejestracji: 04.12.2002
Adier w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napiszę tak.
Jeżeli chcesz nagrywać z małymi prędkościami, to ja mam idealną nagrywarkę HP x2 i mogę się zamienić na tego LG.
Szczerze mnie zastanawia dlaczego mając taką nagrywarę, chcesz tak wolno wypalać. Ja palę na LG 32@40 na max prędkości i płytki zawsze chodzą nawet audio. Może u Ciebie faktycznie są jakieś problemy, ale moim zdaniem 4x,to trochę przesadna prędkość. Moim zdaniem schodzenie poniżej 16x nie ma sensu, ale to jest tylko moje zdanie, z którym nie każdy musi się zgadzać.
Adier jest offline  
Stary 15.03.2003, 16:53   #7
Yahol
Gość

Cytat:
Adier napisa***322;(a)
Napiszę tak.
Moim zdaniem schodzenie poniżej 16x nie ma sensu, ale to jest tylko moje zdanie, z którym nie każdy musi się zgadzać.
I tu sie mylisz audio wypala sie, z roznych powodow na niskich predkosciach 4x i 8x.
A dlaczego, to poszukaj na forum
Tak wiec ja sie z toba nie zgadzam a sadze, ze wiekszosc - tez.

Stary 16.03.2003, 14:53   #8
Adier
Bywalec

Data rejestracji: 04.12.2002
Adier w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posty...
Czytałem i nawet w jednej napisałem pewną teorię, którą słyszałem.
Post- Ankieta: CD-Audio
Nagrywam płyty dla różnych ludzi i jak na razie nikt jeszcze mi nie powiedział, że ma problemy z jakąś płytką.
Jak będą problemy, to będą powody do myślemia nad przyczynami.

Może odtwarzacze CD-audio gubią się w czytaniu dlatego, że mają do czynienia ze zróżnicowanym zapisem wynikającym z różnych prędkości podczas nagrywania. Czyli najlepsza by była stała prękość podczas nagrywania, jeżeli oczywiście jest tak jak napisałem.

Ostatnio zmieniany przez Adier : 16.03.2003 o godz. 20:13
Adier jest offline  
Stary 18.03.2003, 13:45   #9
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem tę nagrywarkę --- płytki CDR można nagrywać minimum 8x, płytki CDRW - minimum 4x. Nic tu nie pomoże --- ale wszystko jest ok. Audio nagrywane 8x (czytane też 8x) chodzi idealnie i nie ma potrzeby nagrywania wolniej. Miałem te same obawy bo kumpel zalecał by audio nagrywać jak najwolniej np. 4x. Ma rację -- trzeba nagrywać wolno -- z przyczyn opisanych w artukułach cdrinfo. Ale wierz mi (nagrałem nią niejedno audio) -- 8x jest ok. a kumpel miał o wiele starszą nagrywarkę która dawała nawet 2x. Sugestie co do zamiany rozumiem - też takie swego czasu otrzymywałem. Nagrywarkę wspominał miło -- była pierwszą...
Pozdrawiam
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: