Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.04.2005, 17:31   #1
tomasz1234
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.01.2005
tomasz1234 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Mój odtwarzacz CD nie czyta płyt nagranych na komputerze

Proszę mnie uświadomić czy jest jakakolwiek możliwość nagrania płyty CD w komputerze (głownie chodzi mi o piosenki audio) abym mógł je odtwarzać w moim odtwarzaczu CD?

Ostatnio zmieniany przez tomasz1234 : 20.04.2005 o godz. 17:34
tomasz1234 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2005, 17:54   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Twoj odtwarzacz CD prawdopodobnie nie czyta cdr.
Mozesz probowac na roznych plytach, bo moze byc tak ze jedne bedzie czytal inne nie. Nagrywaj predkoscia 8-16x, zawsze w trybie DAO i zamykaj plyte. Jesli te zabiegi i proby z nosnikami nic nie daja, to niestety bedziesz musial pogodzic sie z porażką. Jest to kwestia lasera w odtwarzaczu, jest on za slaby do odczytu wypalanych plyt.
Pozostana ci zabawy z laserem, moze podkrecenie mocy albo wymiana, ale to juz temat dla fachowca w tej dziedzinie. Pytanie za ile i czy to bedzie sie oplacac.
Stary 21.04.2005, 13:03   #3
fonon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.11.2003
fonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomasz1234
Proszę mnie uświadomić czy jest jakakolwiek możliwość nagrania płyty CD w komputerze (głownie chodzi mi o piosenki audio) abym mógł je odtwarzać w moim odtwarzaczu CD?
Oczywiście. Musisz nagrać płytę w formacie CD-DigitalAudio. Praktycznie każdy program do nagrywania to potrafi. Możesz mieć tylko problemy z niektórymi płytami.
fonon jest offline  
Stary 22.04.2005, 16:03   #4
tomasz1234
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.01.2005
tomasz1234 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jestem laikiem. Jak w takim razie to zrobić

Cytat:
Napisany przez fonon
Oczywiście. Musisz nagrać płytę w formacie CD-DigitalAudio. Praktycznie każdy program do nagrywania to potrafi. Możesz mieć tylko problemy z niektórymi płytami.
No tak w takim razie poprosiłbym o instrukcję jak to zrobić ponieważ jestem całkowitym laikiem w tych sprawach. A utwory które mam na kompie są nagrane w Mp3. Mam program kopiujący NERO. Czy mogę liczyć na pomoc?
tomasz1234 jest offline  
Stary 22.04.2005, 17:50   #5
T-rex1
Samotny jeździec

Data rejestracji: 08.07.2003
T-rex1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrać Audio-CD w Nero.

Tu masz poradnik http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/audio.php3#4
Dołączone pliki
File Type: doc Płyta Audio-CD z plików mp3 w nero.doc (151.5 KB, 910 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez T-rex1 : 22.04.2005 o godz. 19:22 Powód: Dodałem załącznik
T-rex1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: