![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Plextor 12/10/32
Witam
Ostatnio z moim Plextorem zaczelo sie dziac cos dziwnego. Po nagraniu plyty lub podczas weryfikacji wydaje on z siebie dosc dziwne dzwieki. Przypomina to chrobot tak jakby glowica przy zmianie kierunku przesuwu uderzala w cos. Czy ktos z Was spotkal sie z takim problemem a jesli tak to jak sobie mozna z tym poradzic. A moze czas kupic cos nowszego ? A taki fajny plextor byl i dopiero 1.5 roku ma ... Pozdrawiam Piotrek |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
heh
Ja wypalarkę zmniam co trzy miesiące więc domyśl się mojej odpowiedzi, a przez 1,5 roku to poprostu nape traci żywotność.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
a tak wogóle to sam się dziwie że ten PLextor połaził Ci 1,5 roku pewnie wypalełeś nim jedną płytkę na miesiąc a płyty odczytujesz przez CD-rom albo DVD
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Plextor bardzo dobrze mi sie zachowywal ... wypalam okolo 4-5 plyt dziennie (srednio) a plyty a i owszem - odczytuje CD-ROMem
bo nagrywarka jest po to by nagrywac a nie odczytywac plyty Pomijajac wzgledy mechaniczne, chodzi o to ze czesciej jednak spotyja sie [CD|DVD]-ROM niz nagrywarki.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 18.09.2002
![]() |
MIałem Plextor 12/10/32A. Była jedynym napędem CD w moim kompie o 1,5 roku intetnsywnego uzywania poszedł do ludzi, a ludzie nadal się cieszą. Wyjaśnienie jest proste: Plextor może nie ma wyśrubowanych parametrów typu odczyt/zapis płyt 99 min. etc., ale to jest Rolls-Royce wśród napędów CD-RW.
Ot, co... Pozdrawki!
![]() |
|
|