Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.07.2005, 12:29   #1
MartHa18
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.07.2005
MartHa18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy proszę o pomoc :(

Witam. Mam zainstalowany system win98, moja nagrywarka nie czyta pustych plyt. Probowalam przestawiac juz rozne opcje i niestety nadal lipa. Czy ktos moze mi pomoc i podsunac pomysl,jak mam odczytac pusta plyte?
MartHa18 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.07.2005, 12:49   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no dział jak w sam raz na takie pytanie.

moja też nie czyta pustych płyt.

mało tego stacjonarne DVD też nie.
ed hunter jest offline  
Stary 01.07.2005, 12:51   #3
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez MartHa18
Witam. Mam zainstalowany system win98, moja nagrywarka nie czyta pustych plyt. Probowalam przestawiac juz rozne opcje i niestety nadal lipa. Czy ktos moze mi pomoc i podsunac pomysl,jak mam odczytac pusta plyte?
nie ten dzial!
IceManSpy jest offline  
Stary 01.07.2005, 13:30   #4
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam na forum w imieniu Swoim i forumowiczów.

Droga Marto, to chyba normalne, że twoja nagrywarka nie potrafi odczytać "pustej płyty", no bo niby co miałaby tam odczytać ? Myśle że wszystko jest ok z twoim sprzetem. Spróbuj coś nagrać i sprawdź czy jest ok.
Loczek jest offline  
Stary 01.07.2005, 14:51   #5
MetalSlug
Mistrzunio!

Data rejestracji: 17.05.2005
MetalSlug zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lightbulb

Bez wątpienia puste płyty są PUSTE! Co innego nagrane płyty (one są NAGRANE), czyli poddane procesowi wypalania (przez co określane niekiedy jako WYPALONE). Wracając do tematu: pusta płyta nie posiada danych, które można odczytać (gdyż jest PUSTA); co innego płyta nagrana, którą można odczytać z tego prozaicznego powodu iż jest NAGRANA.

Pozdrawiam!

PS: Nie zamierzałem być złośliwy. Chciałem jedynie udzielić wyczerpującej odpowiedzi na postawione pytanie.
Stary 01.07.2005, 18:08   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
więcej danych, napisz dokładnie co chcesz dokładnie zrobić z tymi płytami.
Stary 01.07.2005, 19:50   #7
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Tak sobie czytam ten temat i nasunął mi się taki wniosek - albo jak już kilka osób pisało, to żart lub po prostu niezrozumienie tematu, ale może też chodzi o to, że jak się włoży pustą płytę do napędu i kliknie na jego ikonę, to powinno się otworzyć okno z zerową zawartością płyty ??

U mnie jest tak, że jak włożę czystą płytę do nagrywarki, to da się otworzyć te okno, ale pokazuje mi (nie wiem czemu ?), że płyta jest zapisana w 648 MB.
Natomiast włożenie czytej płyty do CD-ROM'u umiemożliwia jej odczyt - to jest otwarcie okna, wiesza się nawet chwilowo system.

Więc może o to tutaj chodzi ??

ro29
ro29 jest offline  
Stary 02.07.2005, 13:53   #8
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@ro29 ma racje Panowie!!!
Tak zestresowaliście dziewczyne że wiecej sie nie odezwie
Stary 02.07.2005, 14:45   #9
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jest dokładnie tak jak napisał kolega ro29

Po włożeniu płytki do mojego napędu CD-RW wyskakuje :

Natomiast w DVD-RW otwiera się puste okno, a w moim komputerze przy napędzie możemy odczytać sobie jej pojemność :

zostaje więc ewidentnie odczytana ...

reasumując : pytanie uznaje za jak najbardziej zasadne !

Pozdrawiam

edit : z tego wszystkiego zapomniałem odpowiedzieć na pytanie

@MartHa18 - nie ma się co przejmować, jak się płyty nagrywają to wszystko jest OK
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-rys_1-dvdrw.jpg  
Dołączone obrazki
-rys_2-cdrw.jpg 

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 02.07.2005 o godz. 14:58
Arepo jest offline  
Stary 27.07.2005, 19:38   #10
BLACK_FLAME
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.07.2005
BLACK_FLAME w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[B]witam. a ja mam inny problem mam dvd toshiby sdm1612 i czyta mi ona tylko plyty dvd a zwyklych nie chce czy moze mi ktos pomoc??
pozdrawaim
BLACK_FLAME jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: