Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2003, 00:23   #1
romo20
Bywalec

Data rejestracji: 12.02.2003
romo20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mp3 na clone cd

Witam ,
Moze mi ktos powiedziec jak wypalic mp3 z hdd na cd ,i zeby to odtwarzala wieza ??
Thx
ROmo

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2003, 00:40   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Clonem sie nie da, wypal to w nero jako dane (wtedy na plycie bedziesz mial mp3) albo jako normalne audio. Bo jest pytanie czy twoja wieza czyta mp3?
Stary 16.02.2003, 01:46   #3
romo20
Bywalec

Data rejestracji: 12.02.2003
romo20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
macie jakis pomysl ??

Spox ,w nero to juz wiem jak .Tylko myslalem ze w clone cd tez sie jakos da .Bo mam dziwny problem ,jak u kumpla nagrywalem na samsungach cd-r80 to kazda wieza u mnie w chacie to lykala bez problemow.A teraz jak sam wypalam (takie same plytki i program co u kumpla NERO ) tylko ze ja wypalam x4 .To moja wieza odtwarza ale czasem jej sie cos niepodoba (ma juz swoje lata jakies 5) ,siostry philips (2 lata lyka bez problemow ) ,no i trzeci sprzet panasonic tak 4 letni warjuje .Tzn utwor jest czytany w przyspieszonym tempie ,co chwila sie przycina i cofa ,istna paranoja.Dodam jeszcze ze plyty kumpla najlepiej sie odwtarzaly na tymze paansonicu.Gdzie tkwi blad ?? Czyzby nagrywarka wypalala w jakis inny sposb niz ta kumpla ?? sam juz nie wiem .Moze macie jakies pomysly ? Moze to wina programu ,on ma starsza wersje Nero ?? Dodam jeszcze ze spawarka to TEAC CD-W552E
Ufff jesli sie przez ten caly tekst przbiliscie to wam gratuluje wyrwalosci ,i prosze o jakies rady .
Thx i pozdrowienia
Romo
Stary 16.02.2003, 02:49   #4
thrau_x
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.06.2002
thrau_x w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Być może problem tkwi w żle dobranej prędkości (czemu tak wolno?) jak i w używaniu płytek które nie za bardzo łyka twój palnik .Spróbuj dać speed na 8 - 12x i zmienić płytki na Verbatim ,TDK lub Esperanze black.Swoją drogą płyty Samsunga do muzy to raczej sobie odpuść,nie ta jakość ,nie ta cena .
thrau_x jest offline  
Stary 16.02.2003, 13:03   #5
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
thrau_x napisa***322;(a)
Być może problem tkwi w żle dobranej prędkości (czemu tak wolno?) jak i w używaniu płytek które nie za bardzo łyka twój palnik .Spróbuj dać speed na 8 - 12x i zmienić płytki na Verbatim ,TDK lub Esperanze black.Swoją drogą płyty Samsunga do muzy to raczej sobie odpuść,nie ta jakość ,nie ta cena .
x4 to jak najbardziej właściwa prędkość do palenia muzy.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 16.02.2003, 13:10   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Uważam że problem u Ciebie nie tkwi w jakości wypalonych płytek...oczywiście zawsze wypalamy z jak najmniejszą szybkością np.x4
Problem tkwi w zbyt niskiej mocy lasera...
U siebie miałem taki sam problem na wieży SONY ...bardzo mnie to wkurzało ,każda moja płytka wypalona nie chciała się odtwarzać lub jakoś tam przeskakiwało.....tylko czytała płytki tłoczone
Pewnego słonecznego dnia rozkręciłem mojego kilku letniego Sony i wyczyściłem diodę optyczną - wacikiem na patyczku no i oczywiście przedmuchałem z kurzu. Efekt takiego zabiegu był taki że teraz juz ponad rok czyta mi wszystko... Gra bez problemów i nie ma już żadnych przykrych niespodzianek z płytkami wypalanymi....

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 16.02.2003 o godz. 13:15
Maciej jest offline  
Stary 16.02.2003, 13:19   #7
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nagraj w winoncd. prędkośc około 4x do 8x

Twoje uprawnienia: