![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
mp3 na clone cd
Witam ,
Moze mi ktos powiedziec jak wypalic mp3 z hdd na cd ,i zeby to odtwarzala wieza ?? Thx ROmo
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
macie jakis pomysl ??
Spox ,w nero to juz wiem jak .Tylko myslalem ze w clone cd tez sie jakos da .Bo mam dziwny problem ,jak u kumpla nagrywalem na samsungach cd-r80 to kazda wieza u mnie w chacie to lykala bez problemow.A teraz jak sam wypalam (takie same plytki i program co u kumpla NERO ) tylko ze ja wypalam x4 .To moja wieza odtwarza ale czasem jej sie cos niepodoba (ma juz swoje lata jakies 5) ,siostry philips (2 lata lyka bez problemow ) ,no i trzeci sprzet panasonic tak 4 letni warjuje .Tzn utwor jest czytany w przyspieszonym tempie ,co chwila sie przycina i cofa ,istna paranoja.Dodam jeszcze ze plyty kumpla najlepiej sie odwtarzaly na tymze paansonicu.Gdzie tkwi blad ?? Czyzby nagrywarka wypalala w jakis inny sposb niz ta kumpla ?? sam juz nie wiem .Moze macie jakies pomysly ? Moze to wina programu ,on ma starsza wersje Nero ?? Dodam jeszcze ze spawarka to TEAC CD-W552E
Ufff jesli sie przez ten caly tekst przbiliscie to wam gratuluje wyrwalosci ,i prosze o jakies rady . Thx i pozdrowienia Romo
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Być może problem tkwi w żle dobranej prędkości (czemu tak wolno?) jak i w używaniu płytek które nie za bardzo łyka twój palnik .Spróbuj dać speed na 8 - 12x i zmienić płytki na Verbatim ,TDK lub Esperanze black.Swoją drogą płyty Samsunga do muzy to raczej sobie odpuść,nie ta jakość ,nie ta cena .
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Uważam że problem u Ciebie nie tkwi w jakości wypalonych płytek...oczywiście zawsze wypalamy z jak najmniejszą szybkością np.x4
Problem tkwi w zbyt niskiej mocy lasera... U siebie miałem taki sam problem na wieży SONY ...bardzo mnie to wkurzało ,każda moja płytka wypalona nie chciała się odtwarzać lub jakoś tam przeskakiwało.....tylko czytała płytki tłoczone ![]() Pewnego słonecznego dnia rozkręciłem mojego kilku letniego Sony i wyczyściłem diodę optyczną - wacikiem na patyczku no i oczywiście przedmuchałem z kurzu. Efekt takiego zabiegu był taki że teraz juz ponad rok czyta mi wszystko... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 16.02.2003 o godz. 13:15 |
![]() |
![]() |
#7 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Nagraj w winoncd. prędkośc około 4x do 8x
|
![]() |
![]() |
|