![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
mp3 na clone cd
Witam ,
Moze mi ktos powiedziec jak wypalic mp3 z hdd na cd ,i zeby to odtwarzala wieza ?? Thx ROmo
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
macie jakis pomysl ??
Spox ,w nero to juz wiem jak .Tylko myslalem ze w clone cd tez sie jakos da .Bo mam dziwny problem ,jak u kumpla nagrywalem na samsungach cd-r80 to kazda wieza u mnie w chacie to lykala bez problemow.A teraz jak sam wypalam (takie same plytki i program co u kumpla NERO ) tylko ze ja wypalam x4 .To moja wieza odtwarza ale czasem jej sie cos niepodoba (ma juz swoje lata jakies 5) ,siostry philips (2 lata lyka bez problemow ) ,no i trzeci sprzet panasonic tak 4 letni warjuje .Tzn utwor jest czytany w przyspieszonym tempie ,co chwila sie przycina i cofa ,istna paranoja.Dodam jeszcze ze plyty kumpla najlepiej sie odwtarzaly na tymze paansonicu.Gdzie tkwi blad ?? Czyzby nagrywarka wypalala w jakis inny sposb niz ta kumpla ?? sam juz nie wiem .Moze macie jakies pomysly ? Moze to wina programu ,on ma starsza wersje Nero ?? Dodam jeszcze ze spawarka to TEAC CD-W552E
Ufff jesli sie przez ten caly tekst przbiliscie to wam gratuluje wyrwalosci ,i prosze o jakies rady . Thx i pozdrowienia Romo
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Być może problem tkwi w żle dobranej prędkości (czemu tak wolno?) jak i w używaniu płytek które nie za bardzo łyka twój palnik .Spróbuj dać speed na 8 - 12x i zmienić płytki na Verbatim ,TDK lub Esperanze black.Swoją drogą płyty Samsunga do muzy to raczej sobie odpuść,nie ta jakość ,nie ta cena .
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Uważam że problem u Ciebie nie tkwi w jakości wypalonych płytek...oczywiście zawsze wypalamy z jak najmniejszą szybkością np.x4
Problem tkwi w zbyt niskiej mocy lasera... U siebie miałem taki sam problem na wieży SONY ...bardzo mnie to wkurzało ,każda moja płytka wypalona nie chciała się odtwarzać lub jakoś tam przeskakiwało.....tylko czytała płytki tłoczone Pewnego słonecznego dnia rozkręciłem mojego kilku letniego Sony i wyczyściłem diodę optyczną - wacikiem na patyczku no i oczywiście przedmuchałem z kurzu. Efekt takiego zabiegu był taki że teraz juz ponad rok czyta mi wszystko... Gra bez problemów i nie ma już żadnych przykrych niespodzianek z płytkami wypalanymi....
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 16.02.2003 o godz. 14:15 |
|
|
|
|
#7 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Nagraj w winoncd. prędkośc około 4x do 8x
|