![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.07.2002
![]() |
Zle nagrywa-bufor spada do zera.....
Witam
walcze ostatnio caly czas z nagrywarka. Male pliki nagrywaja sie bez problemu. Jednak wieszksze (700 MB-film) nie chce sie nagrac. Nagrywalem nero 5599 i wszytko wyglada oki , ale po sprawdzeniu albo nagrywa sie kilkaminut, albo tylko widac foldery, albo nic sie nie nagrywa. Gdy sprobowalem przegrac clonem, po 60-70% nagrywania bufor spadl do zera (i tak bylo do konca), mimo to nagrywalo sie dalje iznow komunikat-ze nagrywanie jest pomyslne. Oczywiscie nie przegralo sie Co zrobic w takiej sytuacji ![]() ![]() Prosze o pomoc Pozdrawiam
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a moze tak napiszesz jaki palnik ,jaki system i jaki komp / płyta i takie tam duperele
![]() pozdro ps a w faq nie mam może rozwiązania tego problemu?
#3 |
Bywalec
![]() |
Nagrywam LG Combo, na plytach Platinium 700. System 98 SE
Wczesniej nagrywalo sie wszytko oki...tylko ostanio sa takei problemy Dodam ze probowalem takze nagrywac z dysku, nie tylko z plyty na plyte A i jeszcze jedna wazna sprawa. Z tego co pamietam moja nagrywarka CDRW, maksymalnie nagrywa x4, wczoraj jednak mozna bylo takze nagrywac x8. Strasznie to dziwne...
Pozdrawiam Yakuza_PL GG: 978316 Mail: tomas.k@interia.pl Ostatnio zmieniany przez Yakuza_PL : 04.10.2002 o godz. 09:13 |
![]() |
![]() |
#4 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
przepraszam yokuza że się wpieprze na twój topic
![]() Nie wiem dlaczego bufor nagrywarki lata mi 94%,95%,96% wacha się . U mojego kompla jest 100% . A u was ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
a sprobojta chop
DMA wylaczyc, to samo mialem z moim palniczkiem. 2 tyg nagrywalo OK z dma a pozniej kapa mariana. teraz przy wylaczonym smiga jak miglanc
![]()
#7 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Re: a sprobojta chop
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
hmm...
Cytat:
Czyli taką samą jak moja ale inny bios bo ZSOk U mnie nic takiego się nie dzieje (wahania są minimalne między 98%a100%) Pozdro
LTR 40-125 S LiTeOn TeAm ![]() ...o so chodzi... Ostatnio zmieniany przez pirat : 04.10.2002 o godz. 16:55 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam Liteon-a 40x12x48W z biosem WSO9 i bufor lata w granicach 96 - 100%
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.05.2002
![]() |
poprostu masz zainstalowany jakiś program który włącza się po około 2 minutach bezczynności komputera (jak nie ruszasz myszką) i pracuje w tle, wyłącz go w autostarcie metoda prób i błędów
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
... a takie pytanko. Przekładałeś ostatnio nagrywarkę albo przepinałeś jej kable, albo coś w tym stylu? Wiem że to sytuacja prawienie nie możliwa ale sam coś takiego widziałem u jednego gościa z LG. Gdzieś zresztą o tym samym czytałem na tutejszym forum. LG ma po prostu słabe zabezpieczenie przed włożenie odwrotnie szelki. Kończy się tak, że pewnie można ją włożyć źle wpychając przy okazji co nieco do środka. Wtedy nagrywarka działa, tyle że "by, by" DMA i zaczyna się jazda. Poprawne włożenie kabli nic już jej nie pomaga.
Mam nadzieję, że to nie to. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Nic w ostanim czasie nie ruszalem z nagrywarka, nieodlaczalem jej itp. Tak wiec to odpada........
Nic nowego nie instalowalem ostatnio...... co to moze byc.......
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
a ja ponowie
sprobuj wylaczyc dma, nie bede sie rozpisywal dlaczego bo juz o tym pisalem na forum.
#14 |
Gość
|
Wedlug mnie powinno sie sprawdzic czy DMA jest wlaczone jak jest to DOBRZE takie jest moje zdanie.
|
![]() |
#15 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
wyłączyłem pare progzów i od razu lepiej na razie 99%100% A dla lame to nie wyłanczałem progzów z atostartu tylko w msconfig ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|