![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
mam problem z HP9100i i nero 5.5.9.0/5.5.8.2
witam,
uzywam nero 5.5.7.2. xx8.2 i xx9.0 wywala mi plytki. niby wszystko jest ok ale wywalaja sie na ok. 75% wypalenia, nie ma tez predkosci x6, tzn jest 4 i 8 ale w locie moj sprzet nie wytrzymuje x8 wiec jest to problem. bios nagrywarki 1.0c., system win2k, 512 ram, jedyna inna aplikacja do wypalania clone cd. czy ktos mial podobny problem ? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
hp9310i, prędkości nagrywania 1/2/4/6/8/10 w Nero i CloneCD. Miałem kiedyś taki problem, ale nie była to wina nagrywarki. Proste ustawienia optymalizacyjne typu: defrag. HDD, Disk Doctor, DMA, nagrywarka na sec. master, wyłączenie programów antyvir. i innych programów działających w tle. Też mam bios 1.0c. Spróbój też ją trochę "odkurzyć" (płyta czyszcząca, sprężone powietrze).
|
|
|
|
|
#3 |
|
NVISION
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
To mu dałeś rade
:-D Do nagrywarek NIGDY nie należy wkładać płyt czyszczących bo ten chłam może więcej złego niż dobrego zrobić.
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Zalezy jakie płyta ma włosie (twarde czy miękkie), jak jest na niej rozmieszczone i na ile ją włożysz do napędu. Jeżeli dałeś za taką płytę na bazarze jakiemuś skośnookiemu 10-20zł to też bym się bał wkładać takową płytę nawet do jej własnego pudełka.
Ja używałem płyty czyszczącej w wielu napędach, niektórym ona pomogła, ale na pewno nie uszkodziła... Pozdrawiam
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
nie plytek czyszczacych nie wsadzalem (spirytusem tez lasera nie czyszcze
), ale dalej mam problem. wydaje mi sie ze to raczej problem z softem bo nero 5572 chodzi bez bolu.czy ktos wie co mam zrobic (oprocz tego ze nie zmieniac nero na nowsza wersje ) ??
|
|
|
![]() |
|
|