![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
teac w540e po zmianie biosu na 1.0k =>> POMOCY plz
Witam uaktualnilem bios w mojej nagrywarce teac w540e 40x na najnowszy tzn 1.0k i zauwazylem bardzo dziwnia rzecz ktora nigdy wczesniej nie miala nmiejsca, a mianowicie chcialem wypalic kilka plytek, mialem obrazy w podtaci pliku *.iso (ale nie tylko podczas normalnego archiwizowania danych tak samo) proces wypalania niby przebiegl bez zarzutu po skonczeniu wyswietlil sie napis "zakonczono sukcesem, itp." jednak po zabootowaniu z plytki (byly to obrazy slacka i red_hata) albo nie chcialo bootowac albo wywalalo mi ja gdzies po drodze i wyswietlal sie kod bledu "blad danych lub nosnika, czy cos takiego" nagralem ten sam obraz na innej nagrywarce i smiga bez problemu. czy jest to wina nowego biosu? aa jeszcze jedno podczas update'u biosa updater prosil o przelaczenie nagrywarki z trybu dma na pio, czy po wgraniu nowego biosa ma juz tak zostac czy moge znow wlaczyc dma?? sprawdzalem to po win2000 i winXP. Czy zetknal sie ktos z podobnym problemem?
Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Faktycznie dziwne. Zrobiłem update BIOSu i umnie jest wszystko O.K.
Aby Ci pomóc podaj więcej informacji o Twoim sprzęcie (kompie). 8)
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Wiyam, dziekuje za zainteresowanie.
a wiec tak posiadam nastepujacy sprzet: plyta - to abit kt7a z raidem (via), procesor - duron 750, vga - riva tnt 16mb, sound - sb128 pci, hdd - 20gb samsung (master), cd-rw - teac w540e (master), cd-r - mitsumi 32x (slave) [cd-rw oraz cd-r na drugim ide]. Moze to ulatwi Panu zlokalizowanie prpblemow, jeszcze raz prosze o pomoc, z gory dziekuje. |
![]() |
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Spróbuj jeszcze raz wgrać firmware.
Pamiętaj, aby wczasie wgrywania nie chodziły Ci inne programy w tle - szczególnie antyvirus. 8)
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2003
![]() |
hmm z tym biosem jednak cos nie tak jest (1.0K)
![]() a dokladniej po aktualizacji na w/w bios moj teac nie potrafil sobie poradzic z wypalaniem plyt z predkoscia 40x czasami nawet mial problem z 32x. testowalem to kilkakrotnie nagrywajac na Verbatimach i Platynkach takie same rezultaty. Po zmianie na poprzednia wersje (1.0H) wszystko wrocilo do normy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2003
![]() |
Mam pytanie w związku z tematem. Uaktualniałem bios i mam problem z nadpalaniem płytek. Jak można wrócić do wcześniejszej wersji biosu? Kiedy chcialem to zrobić "na ludowo" to TEAC sie broni tekstem "wyciągnij płytkę z napędu", oczywiście plytki w napędzie nie ma. Jest jakiś egzotyczny sposób? Czy po prostu odpalacie programik ze stara wersja i już? U mnie to nie działa!
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: teac w540e po zmianie biosu na 1.0k =>> POMOCY plz
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez pali : 11.04.2003 o godz. 05:08 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
W załaczniku dodałem lekko zmodyfikowany bipsik powienie się nadpisac na wersji1 1.0K. Jak by niechciał to dajcie zanac.
|
|